Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Studybuddy välkomnar införande av RUT-avdrag för läxhjälp på gymnasiet!

Studybuddy välkomnar införande av RUT-avdrag för läxhjälp på gymnasiet!
09/06/2022 anders

Höstterminen närmar sig sitt slut och snart är det dags för jullov. En tidig julklapp är att Sveriges Riksdag idag röstat för införande av RUT-avdrag för läxhjälp även på gymnasiet.

Det har fram tills nu varit möjligt för familjer att göra RUT-avdrag för läxhjälp för barn på grundskolan inom ramen för barnpassning. Lagändringen som idag godkänts av riksdagen innebär att RUT-avdrag för läxhjälp även kommer att omfatta elever på gymnasiet.

Under hösten har vi på Studybuddy märkt en kraftigt ökande efterfrågan på läxhjälp såväl på grundskolan som gymnasiet. Studybuddy växer så det knakar vilket visar att behovet av läxhjälp är stort.

Tack vare dagens lagändring kommer ytterligare tusentals familjer med barn på gymnasiet få möjlighet att använda sig av läxhjälp. Det innebär i sin tur bättre förutsättningar för fler elever att nå sina mål. Som gymnasielärare vet jag att det inte alltid är möjligt för skolan att ge varje enskild elev det anpassade stöd som behövs för att eleven ska kunna förverkliga sin potential. Läxhjälp är därför ett naturligt komplement till undervisningen i skolan.

God jul alla nya familjer som nu får möjlighet att använda sig av läxhjälp!

Di SvD DN SvD