Läxhjälp som får dig att nå dina mål

Något gick fel! Vänligen kontrollera de angivna fälten.

Eller ring oss på: 08 409 145 00

 • Sofia

  Utåtriktad och strukturerad studybuddy från KTH!


  Inom 3 km

  Personlig läxhjälp

  Strukturerad

  Social


  Matchar 1 av dina valda ämnen, samt undervisar i 24 ämnen till.

  Sofia är en utåtriktad och strukturerad studybuddy som studerar tredje året till (...)


  Läs mer
 • Frida

  Strukturerad och motiverande samhällsstudent!


  Inom 2 km

  Personlig läxhjälp

  Läxhjälp online

  Strukturerad

  Motiverande


  Matchar 1 av dina valda ämnen, samt undervisar i 10 ämnen till.

  Frida är en strukturerad och motiverande Studybuddy som läser tredje året samhällskunskap på (...)


  Läs mer
 • Kristin

  Social och motiverande studybuddy!


  Inom 2 km

  Personlig läxhjälp

  Läxhjälp online

  Motiverande

  Social


  Matchar 1 av dina valda ämnen, samt undervisar i 19 ämnen till.

  Stöttande och erfaren studybuddy. Kristin studerar just nu Politices kandidat vid Uppsala (...)


  Läs mer
 • Jesper

  Social och motiverande KTH-student!


  Inom 3 km

  Personlig läxhjälp

  Läxhjälp online

  Motiverande

  Stöttande

  Social


  Matchar 1 av dina valda ämnen, samt undervisar i 13 ämnen till.

  Hej! Mitt namn är Jesper Helén och pluggar i dagsläget mitt tredje år på Kungliga Tekniska (...)


  Läs mer
 • Mathias

  Lugn KTH-student som läser bioteknik!


  Inom 3 km

  Personlig läxhjälp

  Lugn

  Stöttande


  Matchar 1 av dina valda ämnen, samt undervisar i 8 ämnen till.

  Mathias läser bioteknik på Kungliga tekniska högskolan. Han har tidigare läst naturprogrammet (...)


  Läs mer
 • Naomi

  Stöttande och motiverande Studybuddy med kulturintresse!


  Inom 2 km

  Personlig läxhjälp

  Läxhjälp online

  Motiverande

  Stöttande


  Matchar 1 av dina valda ämnen, samt undervisar i 21 ämnen till.

  Naomi är en stöttande och motiverande Studybuddy som läst naturvetenskapligt program och (...)


  Läs mer
 • Anton

  Utåtriktad och peppande KTH-student!


  Inom 3 km

  Personlig läxhjälp

  Läxhjälp online

  Lugn

  Motiverande

  Social


  Matchar 1 av dina valda ämnen, samt undervisar i 6 ämnen till.

  Anton studerar till att bli civilingenjör inom Teknisk Fysik på KTH och har tidigare läst (...)


  Läs mer
 • Pontus

  Strukturerad och social civilingenjörsstudent!


  Inom 3 km

  Personlig läxhjälp

  Läxhjälp online

  Strukturerad

  Social


  Matchar 1 av dina valda ämnen, samt undervisar i 12 ämnen till.

  Pontus är en utåtriktad och strukturerad person som tidigare läst teknikprogrammet på Östra (...)


  Läs mer
 • Mana

  Social och stöttande läkarstudent på Karolinska institutet!


  Inom 2 km

  Personlig läxhjälp

  Läxhjälp online

  Stöttande

  Social


  Matchar 1 av dina valda ämnen, samt undervisar i 16 ämnen till.

  Mana är en social och stöttande tjej som läser läkarprogrammet på Karolinska institutet och (...)


  Läs mer

Vässa din kompetens inom ditt ämnesområde med Studybuddys läxhjälp

Hos Studybuddy kan du få läxhjälp inom flertalet ämnen, däribland matematik, NO-ämnena (fysik, kemi, biologi), programmering samt språk som svenska, engelska och moderna språk (spanska, franska, tyska).

Vi har studybuddies runtom i hela Sverige

Hos Studybuddy erbjuder vi läxhjälp såväl fysiskt som digitalt. Fysisk läxhjälp erbjuds av privatlärare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Linköping samt Västerås. Oavsett var i landet du befinner dig finns möjlighet till undervisning online med en privatlärare via vår digitala undervisningsplattform.

Så hittar du din Studybuddy

Skolhjälp för lågstadiet upp till gymnasiet

Studybuddy erbjuder läxhjälp för elever från lågstadiet upp till universitetet och handplockar lärare till varje enskild elevs individuella behov. För elever i låg- och mellanstadiet har Studybuddy dessutom en speciell tjänst vid namn Studybuddy Junior som erbjuder kortare lektioner och ett lägre pris. Vid studiehjälp till yngre elever läggs extra stort fokus vid studieglädje och att lägga en bra grund för framtida skolgång!

Privat läxhjälp - på dina villkor

För oss är det viktigt att läxhjälpen sker på dina villkor och skräddarsyr därför undervisningen efter dina behov. Vi erbjuder såväl undervisning fysiskt som online och dessa går även bra att kombinera. Därtill kan du välja mellan kontinuerlig veckovis undervisning eller via klippkort för att, tillsammans med din Studybuddy, lägga upp undervisningen enligt önskemål. Det är även möjligt att vara upp till tre elever under samma studietillfälle, så det finns även möjlighet att dela på läxhjälpen med vänner eller syskon!

Studiehjälp som också ser eleven - inte bara betyget

Med hjälp av en Studybuddy får eleven inte bara läxhjälp och stöttning i att få en bättre studieteknik, utan även en mentor och vägledare som blir en förebild. Genom att varje vecka följa upp, inspirera och motivera har våra läxhjälpare en unik möjlighet att åstadkomma något större än ett högre betyg. Exempel på detta är bättre självförtroende och en förbättrad studieteknik som alltid kommer finnas med genom skolgången. I förlängningen leder den personliga läxhjälpen till såväl ökade betyg som ökat välmående, oavsett tidigare bakgrund och förutsättningar.

Pris för läxhjälp

Hos Studybuddy kan du välja det upplägg för läxhjälp som passar dig bäst. Vi erbjuder såväl veckovis undervisning som mer sporadisk/intensiv undervisning via klippkort. Du väljer själv vad som passar dina behov bäst och kan skräddarsy din undervisning tillsammans med din Studybuddy.

Se våra priser

Vad våra kunder har att säga om vår läxhjälp

Lovord som bland annat “skicklig”, “peppande” och “fantastisk” har använts av familjerna för att beskriva sina studybuddies - något vi är otroligt stolta över! Studybuddy erbjuder läxhjälp som gör skillnad!

“Vår studybuddy är lugn och metodisk, samtidigt som hon jobbar med att allt är möjligt - ger min dotter självförtroende i ämnen som hon haft det jobbigt med. Min dotter har gått från underpresterare till över medel i flertalet ämnen.”
- mamma till elev

“Helt fantastisk hjälp som min son får. Mentor, kompis och studiehjälp! Min son älskar och ser fram emot varje tillfälle. I år är första året han får betyg och jämför man med de omdömen han fått tidigare kommer dessutom resultaten att öka avsevärt. Betygen är verkligen inte allt, men en fin bonus!”
- pappa till elev i åk 6

“Vill tacka vår fantastiska studdybuddy för ett fantastiskt jobb som lyft vår dotter både studiemässigt och även självförtroende och hon lär sig bättre av sin studybuddy än i skolan. Studdybuddy är ett fantastiskt företag som rekommenderas varmt.”
- mamma till elev i åk 8

Vanliga frågor och svar

Kul att du vill jobba som läxhjälpare hos oss! För att bli Studybuddy går du in på Studybuddy.se/jobb och skickar in din jobbansökan genom att fylla i formuläret och bifoga CV, personligt brev samt betyg så kommer vi sedan kontakta dig för att lära känna dig bättre! Om allt känns rätt under telefonintervjun kommer du sedan bli kallad på en längre intervju där vi dels lär känna dig bättre som person, dels gör pedagogiska tester inom de ämnena du tänker lära ut. Går du vidare så väntar sedan en introduktionsutbildning tillsammans med andra nyanställda och sedan är du redo att börja jobba med läxhjälp!
Vi har studybuddies som gärna hjälper till med läxhjälp på universitetsnivå, både via Studybuddy och vårt systerföretag My Academy. Det som skiljer oss åt är att My Academy enbart anställer läxhjälpare på universitetsnivå, vilket innebär att de i högre utsträckning specialiserar sig på högre nivåer.
Förutom personkemi och ämnesområde för läxhjälpen matchar vi även elev och Studybuddy på tillgänglighet. Det innebär att så länge du uppger när du önskar läxhjälp kan kvällar, helger, sommarlov och även natt bli aktuellt. Många elever uppskattar att träffas på söndagar för att repetera inför veckan och sommaren är optimalt för att få en intensiv knuff inför tentor och omprov i augusti!
Det är bra om du har en bild av vilket/vilka ämnen som är högst prioriterade och om du önskar läxhjälpen i hemmet eller på annan plats (bibliotek/online), sedan guidar Studybuddy dig vidare i att hitta ett upplägg som passar just dina behov.
Ett fysiskt läxhjälpstillfälle är som standard 2 timmar långt. Går eleven i låg- eller mellanstadiet erbjuder vi juniortjänster med läxhjälp under 1,5 timme. För digital undervisning erbjuder vi läxhjälp under 1,5 timmar eller 2 timmar per tillfälle, oavsett årskurs. Självklart går det bra att ha längre undervisningstillfällen om så önskas! Det går bra att arbeta med samma ämne under hela lektionen eller dela upp undervisningen på flera ämnen.
COVID-19 har varit en annorlunda tid för alla - så även för oss. Studybuddy har anpassat sin verksamhet genom att ta fram en digital undervisningsportal samt sänka priserna på läxhjälp online. Därtill följer vi självklart FHM:s rekommendationer, vilket däribland innebär avrådan från fysisk läxhjälp vid minsta symptom. Samtliga studybuddies kan nyttja den digitala portalen för läxhjälp och får då tillgång till såväl whiteboard, videochatt och digitala skrivverktyg.