
Läxhjälp för de yngsta eleverna
För yngre elever blir våra studybuddies mer än läxhjälpare, de blir förebilder och en källa till inspiration och studieglädje. För att kunna leverera allt det så krävs det en mycket noggrann matchningsprocess där elevens utmaningar och personlighet är i fokus.
Nöjdhetsgaranti
Oavsett om du vill ha kontinuerlig eller sporadisk läxhjälp så har du alltid vår Nöjdhetsgaranti.
Läxhjälp & studiecoachning
Störst i Sverige
på läxhjälp
- Högre betyg och ökad studiemotivation
- För alla åldrar och skolämnen

En bra akademisk start
Att hjälpa sitt barn med skolarbetet och läxorna kan vara en svår uppgift, men det är oftast inte det akademiska innehållet som är mest utmanande för föräldrarna. Istället är det barnets koncentration, studieteknik eller brist på motivation som sätter föräldrarnas uthållighet på prov och att plugga tillsammans med sitt barn leder ofta till konflikt.
För yngre elever blir våra privatlärare mer än läxhjälpare, de blir förebilder och en källa till inspiration och studieglädje. För att kunna leverera allt det så krävs det en mycket noggrann matchningsprocess där elevens utmaningar och personlighet är i fokus.
Samtliga av våra studybuddies är toppstudenter från några av Sveriges bästa gymnasieskolor och de är utbildade i Studybuddys mycket uppskattade läxhjälps-pedagogik. För er trygghet har de även genomgått en bakgrundskontroll.
- 90 minuters lektioner en till två gånger i veckan
- Utvecklingsrapport till dig som förälder efter varje studietillfälle
- Ses i hemmet, online eller på något bibliotek
Intresseanmälan
Priser & upplägg

Läxhjälp högstadiet | gymnasiet
För bättre studieresultat
- Alla ämnen
- 90-120 min / studietillfälle
- Löpande läxhjälp eller klippkort
- Skriftlig uppföljning efter varje tillfälle
- Träffas i hemmet eller online
Pris:
fr. 425 kr/timme

Läxhjälp junior (åk. 1-6)
Studieglädje och pluggteknik i fokus
- Alla ämnen
- 90 min / studietillfälle
- Träffa er Studybuddy veckovis
- Skriftlig uppföljning till förälder efter varje tillfälle
- Träffas i hemmet eller på bibliotek
Pris:
fr. 369 kr/timme
Priser och upplägg
För våra yngre elever i lågstadiet och mellanstadiet erbjuder vi prisvärd läxhjälp veckovis. I denna ålder är kontinuitet, långsiktighet och ömsesidigt förtroende mellan elev och studybuddy avgörande för ett bra resultat, därför rekommenderar vi helst års- eller halvårsplaner. De flesta av våra elever träffar sina studybuddies en gång i veckan, men det finns även möjlighet att träffas oftare. För elever som önskar erbjuder vi även läxhjälp online. Läs mer på vår prissida.
Prisexempel:
Ett studietillfälle i veckan (årsplan):
385 kr/h och 2095 kr/månaden.
Vanliga frågor om Studybuddy Junior
General
Vad behöver man ta med mig vid ett läxhjälpstillfälle?
Vid ett läxhjälpstillfälle bör man ta med sig det som man vanligtvis använder i skolan som exempelvis penna, sudd, papper, skollitteratur, dator och miniräknare. För läxhjälp online behövs även en dator med internetuppkoppling, mikrofon och webbkamera.
Vilka ämnen kan man få läxhjälp i?
Gymnasieämnen:
- Allmän läxhjälp
- Biologi
- Datorkunskap
- Engelska
- Filosofi
- Finska
- Företagsekonomi
- Franska
- Fysik
- Geografi
- Historia
- Italienska
- Kemi
- Kinesiska
- Matematik
- Matte 1
- Matte 2
- Matte 3
- Matte 4
- Matte 5
- Naturkunskap
- Psykologi
- Religionskunskap
- Ryska
- Samhällskunskap
- Spanska
- Svenska
- Tyska
- Övrigt
Högstadieämnen:
- Allmän läxhjälp
- Engelska
- Franska
- Matematik
- NO
- SO
- Spanska
- Svenska
- Teknik
- Tyska
- Övrigt
Mellanstadieämnen:
- Allmän läxhjälp
- Mattehjälp
- Svenska
Lågstadieämnen:
- Allmän läxhjälp
Övrigt:
- Högskoleprovet
- IB
- Juridik
- Programmering
- Studieteknik
Höjer man betygen med läxhjälp?
Ja! Majoriteten av våra elever har lyckas höja sina betyg tack vare sin studybuddy. Vår övertygelse är att ALLA elever kan höja sig i MINST ett ämne om vi får hjälpa till varje vecka under ett läsår. Läs mer om vår läxhjälp.
Vilken ålder kan man ha för att få läxhjälp?
Studybuddy hjälper historiskt framförallt studenter i högstadiet och gymnasiet, men det blir allt vanligare med läxhjälp i yngre åldrar. Många börjar nu redan i låg- och mellanstadiet för att bygga en stabil akademisk grund.
Vad kostar läxhjälp?
Priset varierar beroende på upplägg, elevens ålder och var ni bor, men startar från 365 kr/h. Tjänsten kan dessutom delas mellan syskon eller klasskompisar helt utan extra kostnad. För mer prisinformation: Pris läxhjälp
Praktiska läxhjälpstips till föräldrar
1. Skapa en pluggstation
En dedikerad pluggstation kan göra läxorna mer motiverande och bidrar till högre koncentration. Välj ett utrymme i din bostad med få distraktionsmoment, som skärmar, spel eller syskon. Skapa ett organiserat skrivbord med alla nödvändigheter nära till hands. Glöm inte att låta barnet sätta sin personliga prägel på pluggstationen.
2. Sätt delmål och belöna
Sätt tillsammans upp små delmål för skolarbetet och skapa ett kul belöningssystem. Trots att många barn har en hög pliktmedveten så tenderar de, precis som vuxna, att svara bra på belöningar. Det kan handla om allt från klistermärken till att de får bestämma vad det blir för middag i helgen. Glöm inte att delmålen ska vara väldigt nåbara för barnet.
3. Kreativ planering av läxorna
Både barn och föräldrar kan ha en stressad vardag, men av väldigt olika anledningar. Det leder till att man enkelt kan glömma bort vad som ska levereras och när. Minska stressen att glömma bort viktigt skolarbete med ett kul veckoschema som ni kontinuerligt kan ”checka av”. Glöm inte att glädjen, hitta inspiration på roliga veckoscheman på t ex Pinterest .
4. Gör skolarbetet till en lek!
Om barn tycker studietillfällena hemma är roliga så kommer de ihåg mer. Så använd fantasin och förvandla deras lärande till en lek. Ni kanske kan använda russin som rekvisita i matematiken eller magnetiska bokstäver när vi tränar stavning. Eller varför inte runda av engelskaplugget med lite odubbad barnfilm?
Glöm inte att vara tydlig, trots att ni gör skolarbetet till en lek så är det viktigt med disciplin.
5. Låt barnet vara lärare
Att förklara ett problem eller en lösning för andra är en utmärkt pedagogik för att själv öka förståelsen. Så låt ditt barn leka lärare och förklara något från skolböckerna för dig eller något syskon. Utöver att lära sig i själva ämnet så får ditt barn även öva på att presentera inför andra. Glöm inte att ställa frågor och att resonera tillsammans under ”lektionen”.