Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Mattehjälp

mattehjalp

Mattehjälp från Studybuddy

Vi har väldigt många duktiga profiler inom matematik som erbjuder mattehjälp. Gemensamt för alla är att de har genomgått ämnesbaserade kunskapstest, lämnat in ett felfritt belastningsregister och blivit personligt intervjuade.

Sök fram den matematikprofil som skulle passa just er bäst i listan nedan och kom igång med mattehjälpen idag!

Nöjdhetsgaranti

Oavsett om du vill ha kontinuerlig eller sporadisk läxhjälp så har du alltid vår Nöjdhetsgaranti.

Så funkar Studybuddy

icon box image

1. Första kontakt & rådgivning

Gör en intresseanmälan och våra experter kontaktar dig inom 24h.

icon box image

2. Handplockad studybuddy

Personlig matchning av studybuddy – vi löser allt det praktiska!

icon box image

3. Kom igång

Träffa din studybuddy och kom igång med läxhjälpen.

reco-studybuddy
Läxhjälp & studiecoachning

Störst i Sverige
på läxhjälp

 • Högre betyg och ökad studiemotivation
 • För alla åldrar och skolämnen

Flexibel läxhjälp i matematik – som höjer dina betyg

Vi lever efter övertygelsen att alla kan lära, även om förutsättningarna skiftar. Därför möter vi varje familj och elev just där de befinner sig och skapar tillsammans tydliga mål för mattehjälpen och läxhjälpen, samt en arbetsstruktur för att nå dit. Med oss på resan mot förbättrade resultat och högre betyg har vi fyra begrepp som vi vet är avgörande för hur väl vi lyckas; motivation, inspiration, studieglädje och självförtroende.

Vi ser att denna helhetssyn på eleven, där mätbara mål och mjuka värden är lika centrala och tillsammans bildar bästa plattformen för att frigöra varje elevs fulla potential.

Varje elev och familj har unika behov; mattehjälpen ska fungera både praktiskt samt skapa bästa förutsättningar för att nå elevens mål. I samtal med familjen får vi en bild av läget och föreslår därefter en lämplig studybuddy.

Vi erbjuder bland annat mattehjälp i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Intresseanmälan

  Få förslag på studieupplägg och pris. Du förbinder dig inte till något, din intresseanmälan är 100% kostnadsfri.





  Kunder tycker till om Studybuddy

  Personlig mattehjälp för dig i grundskolan och gymnasiet

  Hos Studybuddy erbjuder vi mattehjälp från grundskolan upp till gymnasiet men med stort fokus på elever i låg- och mellanstadiet. Vi anställer studybuddies från såväl gymnasiet som universitetet och har därför den unika möjligheten att ha många duktiga anställda som brinner för att lära ut matematik i alla åldrar, även de yngre eleverna.

  Våra juniortjänster riktar sig främst mot våra yngre elever i låg- och mellanstadiet och utförs främst av våra studybuddies som själva studerar på gymnasiet, vilket vi har sett fungerar allra bäst. För juniortjänsterna är lektionerna kortare, lekfullare och med en mängd inslag av studiemotivation för att bygga upp en studieglädje för framtiden. Läs mer om läxhjälp för yngre barn här. Alla våra studybuddies är unika och från olika bakgrund men förenas i sina stabila och trygga personligheter med ett genuint intresse för mattehjälp.

  Få hjälp med matten – oavsett svårighetsgrad

  Hos Studybuddy kan du få mattehjälp på alla nivåer inom ämnet, vilket innebär att du kan få hjälp inom det område och på den nivå som du önskar. Under undervisningens gång läggs fokus alltid på studieglädje och motivation – för att lägga en bra grund för framtida studier och skapa ett intresse för matematiken! Studybuddy erbjuder mattehjälp från såväl grunderna inom de fyra räknesätten och enklare problemlösning som matematisk analys och diskret matematik.

  • Sannolikhetsteori och statistik
  • Aritmetik
  • Geometri
  • Algebra
  • Matematisk analys
  • Diskret matematik

  Prisvärd mattehjälp på dina villkor

  Studybuddys mest prisvärda alternativ för mattehjälp är både flexibelt och lyhört samt har enbart 30 dagars uppsägningstid. Du får då undervisning under 2 lektioner per vecka à 90-120 minuter/tillfälle från 395 kr/timme.

  Vi erbjuder även klippkort, vilket gör att du kan nyttja tjänsten när det passar dig under klippkortets giltighetstid. Vi erbjuder en mängd olika upplägg inom vår mattehjälp, för att kunna matcha just dina individuella behov!

  Se våra priser för läxhjälp

  Effektiv läxhjälp i matte med glädjen i fokus

  För våra yngre elever i låg- och mellanstadiet är det såklart viktigt med ämneskunskaper men mycket fokus läggs på att öka lusten att lära och öka studieglädjen. Extra stor vikt läggs vid matchning av Studybuddy och elev då det personliga utbytet är centralt för mattehjälp i så pass ung ålder. När motivation och engagemang finns som grund hos eleven är steget inte långt till att även betygen följer samma positiva trend!

  Vanliga frågor om Läxhjälp i Matematik

  Vad är egentligen mattehjälp? Här har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna vi får, och deras svar. Om du undrar något mer, hör gärna av dig till oss!

  Mattehjälp

  • Hur långt är ett undervisningstillfälle?
  • Var i Stockholm kan Studybuddy erbjuda mattehjälp?
  • Varför ska jag ha mattehjälp i Stockholm hos Studybuddy?
  • Hur fungerar mattehjälp i Stockholm hos Studybuddy?
  • Jag vill ha läxhjälp i matte under sommaren, går det?
  • Hur långt är ett undervisningstillfälle?

  Exempel på ämnen vi hjälper till med:

  Matematik:
  Matematik åk 1-6, Matematik åk 7-9, Matematik 1, Matematik 2, Matematik 3, Matematik 4-5

  Fysik:
  Fysik 1, Fysik 2

  Kemi:
  Kemi 1, Kemi 2

  NO:
  NO-ämnen Grundskolan,

  Språk:
  Engelska Grundskolan, Engelska Gymnasiet, Svenska Grundskolan, Svenska Gymnasiet, Spanska steg 1-2, Spanska steg 3-5, Franska steg 1-2, Franska steg 3-5, Tyska steg 1-2, Tyska steg 3-5

  Priser & upplägg

  Läxhjälp högstadiet | gymnasiet

  För bättre studieresultat
  • Alla ämnen
  • 90-120 min / studietillfälle
  • Löpande läxhjälp eller klippkort
  • Skriftlig uppföljning efter varje tillfälle
  • Träffas i hemmet eller online
  Pris:

  fr. 425 kr/timme

  läxhjälp junior

  Läxhjälp junior (åk. 1-6)

  Studieglädje och pluggteknik i fokus
  • Alla ämnen
  • 90 min / studietillfälle
  • Träffa er Studybuddy veckovis
  • Skriftlig uppföljning till förälder efter varje tillfälle
  • Träffas i hemmet eller på bibliotek
  Pris:

  fr. 369 kr/timme

  Här finns vi

  Studybuddy finns på fler orter i Sverige.

  Här finns Studybuddy

  Ämnen

  Vi erbjuder läxhjälp i över 49 ämnen.

  Se populära ämnen

  mattehjalp-hogstadiet

  Mattehjälp Högstadiet

  Matten du läser i högstadiet är väldigt viktig, då det är nu grunderna läggs inför gymnasiet. Det är också nu du verkligen börjar förväntas tänka självständigt, och förhålla dig till matten på ett granskande sätt. Det här är de huvudsakliga grejerna som kommer tas upp, och som du förväntas ha koll på när gymnasiet börjar.

  Läs mer

  Taluppfattning och tals användning:

  Nummer – vad är de, hur funkar de, vad kan vi slutleda ifrån dem och på vilka olika sätt kan vi förhålla oss till dem? Här får du bland annat lära dig om potenser och överslagsräkning.

  Algebra

  kommer vara en stor del av kurserna. Oftast är det ekvationer och uttryck, alltså matematik med bokstäver (eller variabler, om man pratar mattespråk). Du kommer få lösa en hel del ekvationer, men också skriva dina egna.

  Geometri

  Former, och hur de förhåller sig till varandra. Här blir det mycket formler, som exempelvis Pythagoras sats, men har du koll på din algebra kommer det gå fint. En hel del repetition från mellanstadiet.

  Procent

  Procent är troligtvis det matematiska koncept vi använder mest i vardagen, så det ligger ganska stor vikt på att förstå hur man förhåller sig till procenträkning. Olika typer av procentuell förändring kommer också dyka upp.

  Statistik

  Statistik är viktigt att förstå av flera anledningar, inte bara matematiska, men även sociala och politiska, för att förstå världen omkring oss. Du kommer få lära dig hur du läser av olika typer av grafer och diagram korrekt och hur du ser om någon har fufflat med statistiken. I samband med statistiken kommer även sannolikhet att tas upp, alltså konsten att matematiskt bedöma risk/chans för olika händelser.

  Problemlösning

  Kanske den viktigaste delen i matten, då den påverkar alla andra grenar också. Problemlösning är förmågan att dra egna, och förhoppningsvis korrekta, slutsatser om talen du har framför dig, samt att hitta olika metoder och förhållningssätt för att sedan lösa dem. Det kräver vissa grundläggande kunskaper, en aning kreativitet, och framför allt övning.

  Just problemlösning är det många som har svårt med, då det kräver att man använder andra muskler än i resten av matematiken. Vill du ha hjälp med problemlösning, eller med något annat inom matte (eller något annat ämne, för den delen), kontakta gärna oss så hjälper vi dig! Vi erbjuder mattehjälp i Stockholm för alla åldrar.

  Du kan också läsa på mer själv på Skolverkets hemsida.

  mattehjalp-gymnasiet

  mattehjalp-gymnasiet

  Mattehjälp Gymnasiet

  Till att börja med finns det nu tre olika matteinriktningar för gymnasiet: a, b och c. Inriktningen du läser kommer avgöras av viket program du läser: på yrkesförberedande program läser man a-inriktningen; på samhällsvetenskapliga, estetiska, humanistiska och ekonomiska program läser man b-matten, och på naturvetenskapliga och tekniska linjer är det c-matten som gäller.

  Läs mer

  Matematiska inriktningar på gymnasiet

  De olika inriktningarna fyller olika funktioner, är förberedande på lite olika sätt. Ingen av dem är bättre än någon annan, utan det handlar helt enkelt om att bäst kunna förbereda eleverna på de matematiska problem de faktiskt kommer träffa på inom sitt valda fält.

  A, B eller C?

  Enligt det gamla systemet motsvarade a, b och c årgången – alltså läste man a-matten i första ring, b-matten i andra ring och c-matten sista året. Det är alltså inte så det fungerar längre; bokstaven anger inriktning, och numret anger kursens komplexitet. De två sista matematikkurserna, Matematik 4 och Matematik 5, har inga bokstäver i sig, men bygger vidare på koncept från Matematik 3b och 3c, så någon av dem måste man ha läst först. Det finns även en Matematik- specialisering, som bygger vidare efter Matematik 4. Särskilt för den som läser c-kurserna kommer tempot att öka rejält. Mängden arbete du förväntas lägga ner på matten utanför skolan kommer också öka. Om du har svårt att planera dina studier, läs gärna vår guide om att lägga upp studieplaner som faktiskt hålls. Vi erbjuder även personlig läxhjälp i matte, i Stockholm och i resten av landet.

  Matematik 1(a,b,c):

  I och med att alla matematikkurserna skiljer sig från varandra är det svårt att ge en bra sammanfattning, men några saker har de gemensamt. Här har vi valt att gruppera dem efter nummer: Matematik 1(a,b,c): En del repetition från högstadiet. Fokus ligger mycket på problemlösning, aritmetik, algebra och ekvationer samt statistik och sannolikhet. En stor del av kursen utgörs också av funktioner av olika slag, grafer och koordinatsystem, så se till att öva på det! C-kursen tar även upp trigonometri.

  Matematik 2(a,b,c)

  För de som läser a-matten är det här den sista kursen. A-kursen innehåller därför, till skillnad från b/c-matten på den här nivån, arbetslivsförberedande matte, som är anpassad för yrkeslivet. Utöver detta innehåller kursen såklart även aritmetik, algebra, ekvationer, geometri, logik och statistik. Användning av nya begrepp, så som implikation och ekvivalens, kommer förekomma. För dig som läser b/c-kursen kommer även digitala verktyg bli viktiga, som grafräknare eller egen programmering, beroende på ditt program.

  Matematik 3(b,c)

  Matematik 3 tar funktioner på allvar. En grundlig och utförlig kunskap om funktioner krävs, samt tillhörande begrepp så som sekant och tangent, och det är här derivering introduceras. Du kommer även få lära dig om potensfunktioner, primära funktioner, exponentiella funktioner och de digitala verktyg du behöver för att hantera dessa. Om du läser c-kursen kommer du fortsätta med trigonometrin.

  Matematik 4

  I matematik 4 ingår fortfarande algebra och aritmetik, men många nya förhållningssätt till dessa introduceras; polynomekvationer, integraler, komplexa tal, logaritmfunktioner och trigonometriska uttryck, för att nämna några. Eleverna förväntas nu även kunna redogöra för olika regler, till exempel regler för derivering av tangensfunktioner. Du måste även kunna tillämpa och motivera användningen av de olika metoderna i ”realistiska situationer”. Så för dig som alltid undrat när du någonsin kommer få användning för all den här matten ” i verkliga livet”- det är nu.

  Matematik 5

  Den sista, och därmed mest krävande, kursen som erbjuds på gymnasienivå. Här kommer du få lära dig allt om differentialekvationer. Nu kommer vi även hantera matematiska bevis och bevismetoder, samt en hel drös nya begrepp, exempelvis rekursion, permutation, kombination och kongruens. Problemlösningen i denna kurs är mer överlappande än tidigare, och kommer kräva att du använder dig av flera olika metoder och områden i samförstånd.

  Matematik- specialisering

  I specialiseringskursen varierar innehållet, och det är möjligt att läsa den flera gånger med olika inriktningar. Kursen kan till exempel behandla logik, spelteori, statistiska metoder eller grafteori, eller en kombination av dessa.

  Du kan läsa mer om vad de olika kurserna innehåller här. Vill du ha hjälp med matten erbjuder vi mattehjälp på alla nivåer, så ring gärna oss!

  Läxhjälp i Matematik på följande orter:

  Alla kan lära sig matte – med läxhjälp i matematik

  Matematik kanske inte är ditt favoritämne just nu, men så behöver det inte vara länge till. En del elever menar att de helt enkelt inte har det som krävs för att lära sig matematik – det stämmer inte! Självklart spelar det in vilka lärare du har haft i grundskolan, hur mycket stöd och motivation du har runt omkring dig och vilka ambitioner du har. Den skolmiljö vi växer upp i påverkar oss mycket mer än vi vill erkänna. Tyvärr är alla skolor i Sverige inte likvärdiga i sin kvalitet på utbildning, och när grunderna inte sitter blir det genast ett stort kliv att hänga med på mattelektionerna på högstadiet- eller gymnasiet.

  Med läxhjälp i matematik får du en studybuddy som är 100% fokuserad på att hjälpa, stötta och motivera dig till att uppnå dina mål. Eftersom våra privatlärare utgår från en nulägesanalys av situationen fastställs tidigt vilka områden inom matematiken som behöver extra mycket tid, energi och träning. Vi är såklart stolta över att vår läxhjälp i matematik har hjälpt tusentals elever att höja betygen. Men inget slår känslan som eleverna får när de inser att alla kan lära sig matte!

  Med mattehjälp blir skolan roligare

  Ja det stämmer faktiskt, läxhjälp i matematik kan göra skolgången roligare för elever på flera sätt. Främst för att eleven får rätt verktyg för att hantera sin stress och oro kring ämnet. Det är nämligen så att oro ofta uppkommer när en situation känns omöjlig, eller ohanterlig. Men så fort det implementeras en struktur, ett fungerande arbetssätt och lite motivation brukar tuffa situationer klarna och oron försvinner.

  Då blir skolan en rolig plats att gå till, och man kan till och med bli motiverad för att skriva ett matteprov. Just så är det att ha mattehjälp med en studybuddy!

  Läxhjälp i matematik ger en stabil grund inför vidare studier

  Oavsett om du drömmer om att bli marinbiolog, ekonom eller skådespelare så kommer du behöva läsa matematik på högstadiet samt gymnasiet. Därför är det viktigt se till att lära sig grunderna ordentligt, och ta sig igenom kurserna även om det inte är ditt favoritämne.

  Med läxhjälp i matematik får du förutsättningarna att höja ditt betyg i matematik och nå dina långsiktiga mål. Kom i gång med mattehjälp nu och låt oss hjälpa dig att skapa en stabil grund inför vidare studier.