Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Läxhjälp i franska

laxhjalp-franska-hogstadiet

Läxhjälp i franska från Studybuddy

Tycker du att franska är svårt att lära sig? På Studybuddy kan du få personlig läxhjälp i franska som gör att du lär dig grammatik, uttal och läsförståelse.

Hitta er franskaprofil i listan nedan, eller kontakta oss för en handplockad studybuddy redan idag.

Nöjdhetsgaranti

Oavsett om du vill ha kontinuerlig eller sporadisk läxhjälp så har du alltid vår Nöjdhetsgaranti.

Så funkar Studybuddy

icon box image

1. Första kontakt & rådgivning

Gör en intresseanmälan och våra experter kontaktar dig inom 24h.

icon box image

2. Handplockad studybuddy

Personlig matchning av studybuddy – vi löser allt det praktiska!

icon box image

3. Kom igång

Träffa din studybuddy och kom igång med läxhjälpen.

reco-studybuddy
Läxhjälp & studiecoachning

Störst i Sverige
på läxhjälp

 • Högre betyg och ökad studiemotivation
 • För alla åldrar och skolämnen

Flexibel läxhjälp i franska – som höjer dina betyg

Även om många upplever att det är rätt svårt att lära sig franska, så är vi på Studybuddy helt övertygade om att det går. Särskilt om man har en egen studybuddy. En studybuddy är en toppstudent som fungerar som en akademisk förebild och stöttepelare till eleven. Med läxhjälp blir franskastudierna roligare och utvecklande, samtidigt som det ger synliga resultat i form av höjda betyg.

Här kan du få läxhjälp i högstadiefranska och franska på gymnasiet. Läs mer nedan om innehållet i det moderna språket franska, och vad du får lära dig på de olika nivåerna.

Intresseanmälan

  Få förslag på studieupplägg och pris. Du förbinder dig inte till något, din intresseanmälan är 100% kostnadsfri.

  Kunder tycker till om Studybuddy

  Vår läxhjälp i franska

  I grunden har det franska språket komplicerade grammatikregler och ett uttal som för många kan kännas svårt att bemästra. Att läsa franska i gymnasiet på de högre nivåerna är därför inte lätt. Därför vänder sig många familjer just till Studybuddy för privat läxhjälp i franska.

  Elever som läst skolfranska i högstadiet och sedan går vidare till franskakurserna på gymnasiet upplever ofta att det är ett stort hopp. Och det hoppet kan ibland vara svårt att vänja sig vid när det gäller språkundervisningen.

  Något annat som utmärker just det franska språket är mängden undantagsregler som finns i grammatiken. Detta betyder att det nästan är enklare att memorisera undantagen innan regeln. Sen är franska även ett mycket uttrycksfyllt språk. Detta betyder att du kan komma långt, även i de högre nivåerna, på att lära dig de vardagliga fraserna som fransmän använder. Så när du inte håller på med grammatiken, låna en barnbok och läs i den! Det är en underskattad metod, men en oerhört effektiv sådan!

  Innehåll i moderna språk: Franska

  De moderna språken (spanska, franska, tyska m.m.) som undervisas i svenska gymnasium runtom i Sverige har oftast alla liknande upplägg. Man tränar på språkets fyra delar där hörförståelse, läsförståelse och den muntliga förmågan testas med jämna mellanrum. Prestationen bedöms i enlighet med hur bra eleven är på följande delar inom språket:

  1. Kommunikation
  2. Reception
  3. Produktion och interaktion

  “Centralt innehåll” som det lyder i Skolverkets kunskapskrav innebär just att eleven ska behärska språket som undervisas inom alla fyra nivåer som tidigare nämnts. Ämnet ges i skolorna i sju olika svårighetsgrader och ju högre nivån, desto större blir kraven i det centrala innehållet.

  privatlarare-franska

  Prisvärd läxhjälp i franska på dina villkor

  Studybuddys mest prisvärda alternativ för franskahjälp är både flexibelt och lyhört samt har enbart 30 dagars uppsägningstid. Du får då undervisning under 2 lektioner per vecka (1,5 timme per lektion) från 345 kr/timme.

  Vi erbjuder även klippkort, vilket gör att du kan nyttja tjänsten när det passar dig under klippkortets giltighetstid. Vi har en mängd olika upplägg för att kunna matcha just dina individuella behov!

  Se våra priser för läxhjälp

  Så lär du dig franska

  Den som myntade begreppet “övning ger färdighet” hade inte fel. För det är precis det man måste göra för att bli bra på något – öva! Sen ska man inte vara rädd för att misslyckas, det gör inget om ditt uttal inte är det bästa eller att du har brister i dina grammatiska kunskaper – du är i skolan för att lära dig! Gör du fel är det bara att lära sig, göra om och göra rätt!

  Vanliga frågor om läxhjälp i franska

  Hur lär man sig egentligen franska? Hur kan en studybuddy underlätta franskastudierna och hur går läxhjälpen till? Här får ni svar på de vanligaste frågorna kring vår läxhjälp i det franska språket.

  Franska

  • Hur lång är ett läxhjälpstillfälle i franska?

   Vanligast är att man träffar sin studybuddy 2 gånger i veckan. Ett tillfälle är 120 minuter långt.

  • Så fungerar vår läxhjälp i franska

   Läxhjälpen börjar alltid med en nulägesanalys där elevens kunskaper fastställs. Sedan skapar er studybuddy en studieplan för hur ni tillsammans ska arbeta mot de uppsatta målen. Under terminen stöttar, motiverar och hjälper er studybuddy till att förklara och lära ut delar som eleven har svårt med.

  • Hur lär man sig franska?

   Det franska språket kan vara utmanande till en början. Men med övning och repetition brukar det till slut sätta sig. Däremot hjälper det att ha en studybuddy som har färska ämneskunskaper och själv är riktigt duktig på språket, för att lära sig det ordentligt.

  Exempel på ämnen vi hjälper till med:

  Matematik:
  Matematik åk 1-6, Matematik åk 7-9, Matematik 1, Matematik 2, Matematik 3, Matematik 4-5

  Fysik:
  Fysik 1, Fysik 2

  Kemi:
  Kemi 1, Kemi 2

  NO:
  NO-ämnen Grundskolan,

  Språk:
  Engelska Grundskolan, Engelska Gymnasiet, Svenska Grundskolan, Svenska Gymnasiet, Spanska steg 1-2, Spanska steg 3-5, Franska steg 1-2, Franska steg 3-5, Tyska steg 1-2, Tyska steg 3-5

  Priser & upplägg

  Läxhjälp högstadiet | gymnasiet

  För bättre studieresultat
  • Alla ämnen
  • 90-120 min / studietillfälle
  • Löpande läxhjälp eller klippkort
  • Skriftlig uppföljning efter varje tillfälle
  • Träffas i hemmet eller online
  Pris:

  fr. 425 kr/timme

  läxhjälp junior

  Läxhjälp junior (åk. 1-6)

  Studieglädje och pluggteknik i fokus
  • Alla ämnen
  • 90 min / studietillfälle
  • Träffa er Studybuddy veckovis
  • Skriftlig uppföljning till förälder efter varje tillfälle
  • Träffas i hemmet eller på bibliotek
  Pris:

  fr. 369 kr/timme

  Här finns vi

  Studybuddy finns på fler orter i Sverige.

  Här finns Studybuddy

  Ämnen

  Vi erbjuder läxhjälp i över 49 ämnen.

  Se populära ämnen

  laxhjalp-franska-hogstadiet

  Läxhjälp franska – Högstadiet

  Franska i mellan och högstadiet har i princip samma innehåll. Den enda skillnaden är att kraven inom de sistnämna områdena (kommunikation, reception, produktion och interaktion) ökar successivt med årskurserna.

  Läxhjälp franska – gymnasiet

  Franska i grundskolan är likt moderna språk 1 och 2 i gymnasiet, då de kurserna utgör språkets grunder. Det är de högre nivåerna, alltså moderna språk 3, 4 och 5 som har ett mycket mer omfattande innehåll. Här ska du använda dina grammatiska kunskaper för att skriva längre texter och förstå mer komplicerad franska.

  Läxhjälp i Franska på följande orter: