Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Läxhjälp Komvux

Läsa upp betyg på Komvux

Pluggar du på Komvux och behöver hjälp för att läsa upp betyg och nå dina studieresultat? Studybuddy har sedan 2004 hjälpt elever i olika åldrar att lyckas med sina studier. Bli en av tusentals nöjda kunder och få personlig läxhjälp och studiemotivation från en toppstudent!

läxhjälp
Nöjdhetsgaranti

Oavsett vilken typ av läxhjälp som du behöver under din tid på Komvux så har du alltid vår nöjdhetsgaranti. Att du ska lyckas läsa upp dina betyg är vår högsta prioritet.

Varför läxhjälp på Komvux?

 • Stärk din studiemotivation i matte. På Studybuddy får du hjälp av personer från landets ledande universitet, som Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Chalmers.
 • Få hjälp med struktur och planering för en bättre studieteknik så att det blir lättare att läsa upp betygen. 9/10 elever höjer sina betyg med läxhjälp från Studybuddy.
 • Få en handplockad studiecoach som hjälper, motiverar och engagerar sig i just dina studier.

Matematik och naturkunskap i fokus

Vi erbjuder effektiv läxhjälp inom matte och naturkunskap på alla nivåer inom alla ämnet, vilket innebär att du kan få hjälp inom det område och på den nivå som du önskar. Vi lägger stort fokus vid studieteknik och motivation för långsiktig förståelse. Vi kan hjälpa dig med allt från matematik inom de fyra räknesätten och enklare problemlösning till fysik, kemi och biologi så att du med säkerhet lyckas läsa upp dina betyg under din tid på Komvux.

Skicka en kostnadsfri
intresseanmälan så kontaktar vi dig.

  Få förslag på studieupplägg och pris. Du förbinder dig inte till något, din intresseanmälan är 100% kostnadsfri.

  Komvux på distans– Få Läxhjälp online

  Läser du upp dina betyg på Komvux distans? Då är du troligtvis van vid att både plugga och ha lektioner digitalt. Då kan vår läxhjälp för komvux online vara ett perfekt upplägg för dig. Du träffar din studiecoach via vår online-plattform som är särskilt utformad för just läxhjälp. Ljud, bild och digitalt anteckningsblock för att imitera fysisk hjälp. Det finns också möjlighet att spela in lektionen i så du kan repetera den i efterhand. Alla anteckningar sparas och det skickas ut en studierapport efter varje lektion.

  Boka här

  Så fungerar vår läxhjälp för högstadieelever

  På Komvux läser man upp betyg i många olika ämnen, ibland parallellt, och många gånger förväntas man klara en stor del av studierna på egen hand. Det kan kännas tufft. Ett ämne som många upplever som extra svårt är matematik. På Studybuddy erbjuder vi engagerade privatlärare som är experter på att pedagogiskt lära ut matematik till de som pluggar upp sina betyg på komvux. Att du ska lyckas nå dina mål är vår högsta prioritet. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning och låt oss hitta en perfekt studybuddy för just era behov.

  Boka här

  bast-laxhjalp-goteborg

  Personlig matchning av studiecoach

  För att du ska få en privatlärare som passar just dig och dina behov under din tid på Komvux genomgår våra blivande studybuddies en mycket noggrann rekryteringsprocess. Vi går igenom akademiska meriter, pedagogik samt personlighetstester. Därefter görs en personlig matchning mellan eleven och privatlärarens profil för att undervisningen ska bli så givande som möjligt!

  Boka här

  Läsa upp betyg på komvux – Vanliga frågor

  Komvux

  • Vem får läsa på komvux?

   Man har rätt att delta i komvux på grundläggande nivå från och med den 1 juli året man fyller 20 år om man är bosatt i Sverige och inte har de kunskaper som normalt uppnås i grundskolan.

  • Hur länge gäller betyg från komvux?

   Slutbetyg från gymnasiet eller komvux är ett dokument som räcker livet ut.

  • Vad är skillnaden mellan folkhögskola och komvux?

   På komvux kompletterar du dina betyg med ämnen som du saknar helt, men även läsa upp de ämnen som du redan har betyg i och vill höja. På folkhögskola kan du bara läsa in och upp kärnämnen om till exempel svenska, matematik och engelska.

  • Hur söker man till komvux?

   För att söka till komvux kontaktar du din hemkommun. Om din kommun inte erbjuder de kurser du behöver läsa för att bli behörig till högre studier så har du rätt till att läsa dem i en annan kommun, eller på distans.

  • Hur många ämnen kan man läsa på komvux?

   På Komvux kan du läsa alla kurser som det sätts betyg på i gymnasiet. Du kan läsa upp betyg i enstaka kurser i gymnasieämnen och väljer själv om du vill läsa en kurs eller flera olika parallellt. Du kan läsa både på deltid och heltid.

  • 100 poäng på komvux, hur lång tid tar det?

   Studietakten på Komvux är 20 veckor per termin. Det motsvarar 100 poäng.

  • Vad är Komvux?

   Komvux står för ‘Kommunal vuxenutbildning’ och är till för vuxna (20 år +) som saknar utbildning från grund- eller gymnasieskolan. På komvux läser man ofta upp betyg som saknas eller kompletterar sin tidigare utbildning.