
Läxhjälp i fysik från Studybuddy
Vill du förbättra och fördjupa dina ämneskunskaper i fysik? Studybuddy erbjuder läxhjälp i fysik för alla åldrar och nivåer.
Hitta er studybuddy i listan nedan, eller kontakta oss så hjälper vi er att hitta en privatlärare i fysik som matchar just era behov.
Nöjdhetsgaranti
Oavsett om du vill ha kontinuerlig eller sporadisk läxhjälp så har du alltid vår Nöjdhetsgaranti.
Läxhjälp & studiecoachning
Störst i Sverige
på läxhjälp
- Högre betyg och ökad studiemotivation
- För alla åldrar och skolämnen

Individanpassad läxhjälp i fysik – för högre betyg och självförtroende
I över 10 år har Studybuddy erbjudit läxhjälp i fysik för elever i alla åldrar och nivåer. Oavsett om du siktar på godkänt, eller högsta betyg, så kan Studybuddy hjälpa dig. Utifrån era behov handplockar vi nämligen en studybuddy som inte bara bidrar med ämneskunskaper, utan även struktur, studieteknik och studieglädje! Bli en av tusentals nöjda kunder, som anlitat Studybuddy för läxhjälp i fysik.
Våra läxhjälpare i fysik är själva toppstudenter inom ämnet, och har en stor pedagogisk förmåga att lära ut så att eleven förstår. Våra naturprofiler rekryteras främst från universitet som KTH och Chalmers, samt gymnasieskolor som Viktor Rydberg och Norra Real.
Vi finns i hela landet online, men erbjuder även fysisk läxhjälp i Stockholm, Göteborg, Nacka, Malmö och Lund mm.
Intresseanmälan
Så fungerar vår läxhjälp i fysik
Vår läxhjälp tar avstamp i en nulägesanalys, som syftar till att fastställa elevens befintliga ämneskunskaper samt målbild. Därefter handplockas er studybuddy utefter er familjs unika behov, och ni påbörjar läxhjälpen. Våra privatlärare i fysik är lyhörda och flexibla, och kan hjälpa eleven med förberedelse inför prov, vanliga hemläxor eller allmän ämneskunskap. Förutom stärkta ämneskunskaper får eleven även lära sig studieteknik direkt från en toppstudent! Efter varje tillfälle får ni som föräldrar en rapport med information om vad lektionen fokuserade på.
För att få ut så mycket som möjligt av läxhjälpen rekommenderar vi att komma igång redan vid terminstart. Kontinuerlig läxhjälp tillåter elev och privatlärare att bygga en bra relation, och eleven hinner befästa sina nya ämneskunskaper. För er som vill ha tillfällig läxhjälp, inför ett särskilt prov eller uppgift, erbjuder vi även andra upplägg.
Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning och kom igång med läxhjälpen direkt.
Tips för att lära dig fysik!
Fysiken i de avancerade nivåerna förenas med matematiken. Därför är det viktigt med formler. Att lära sig dem och behärska dem fullständigt, är avgörande för allt annat. De andra byggstenarna faller av om grunden inte är stadig nog. Därför måste du som elev ha en etablerad metod för att nöta in alla viktiga formler som behövs för att förstå resten av ämnets olika delar. Ett annat tips är att kolla efter mönster i de uppgifterna du löser – det kan vara nyckeln till de svårare uppgifterna. Fysik och matematik har, om än ologisk ibland, en ofattbar logik bakom. Alla knepiga uttryck och siffror har en betydelse och syfte som tillsammans bildar en helhetsbild. Förstår du den, förstår du allt annat.
Det sista och kanske viktigaste är regelbunden repetition. I ett ämne med maffigt innehåll och komplicerad natur är genomgång av det inlärda materialet essentiellt. Din hjärna behöver tid och energi att ta emot allt i sin egna takt, så stressa inte den med sista-minuten plugg!
Läxhjälp erbjuds i alla ämnen – du kanske även är intresserad av mattehjälp, läxhjälp i kemi, biologi eller språk?
Prismodell för läxhjälp i fysik
Studybuddys mest prisvärda alternativ för läxhjälp i fysik är både flexibelt och lyhört samt har enbart 30 dagars uppsägningstid. Du får då undervisning under 2 lektioner per vecka (1,5 timme per lektion) från 345 kr/timme.
Vi erbjuder även klippkort, vilket gör att du kan nyttja tjänsten när det passar dig under klippkortets giltighetstid. Vi har en mängd olika upplägg för att kunna matcha just dina individuella behov!
Vanliga frågor om läxhjälp i fysik
General
Vad behöver man ta med mig vid ett läxhjälpstillfälle?
Vid ett läxhjälpstillfälle bör man ta med sig det som man vanligtvis använder i skolan som exempelvis penna, sudd, papper, skollitteratur, dator och miniräknare. För läxhjälp online behövs även en dator med internetuppkoppling, mikrofon och webbkamera.
Vilka ämnen kan man få läxhjälp i?
Gymnasieämnen:
- Allmän läxhjälp
- Biologi
- Datorkunskap
- Engelska
- Filosofi
- Finska
- Företagsekonomi
- Franska
- Fysik
- Geografi
- Historia
- Italienska
- Kemi
- Kinesiska
- Matematik
- Matte 1
- Matte 2
- Matte 3
- Matte 4
- Matte 5
- Naturkunskap
- Psykologi
- Religionskunskap
- Ryska
- Samhällskunskap
- Spanska
- Svenska
- Tyska
- Övrigt
Högstadieämnen:
- Allmän läxhjälp
- Engelska
- Franska
- Matematik
- NO
- SO
- Spanska
- Svenska
- Teknik
- Tyska
- Övrigt
Mellanstadieämnen:
- Allmän läxhjälp
- Mattehjälp
- Svenska
Lågstadieämnen:
- Allmän läxhjälp
Övrigt:
- Högskoleprovet
- IB
- Juridik
- Programmering
- Studieteknik
Höjer man betygen med läxhjälp?
Ja! Majoriteten av våra elever har lyckas höja sina betyg tack vare sin studybuddy. Vår övertygelse är att ALLA elever kan höja sig i MINST ett ämne om vi får hjälpa till varje vecka under ett läsår. Läs mer om vår läxhjälp.
Vilken ålder kan man ha för att få läxhjälp?
Studybuddy hjälper historiskt framförallt studenter i högstadiet och gymnasiet, men det blir allt vanligare med läxhjälp i yngre åldrar. Många börjar nu redan i låg- och mellanstadiet för att bygga en stabil akademisk grund.
Vad kostar läxhjälp?
Priset varierar beroende på upplägg, elevens ålder och var ni bor, men startar från 365 kr/h. Tjänsten kan dessutom delas mellan syskon eller klasskompisar helt utan extra kostnad. För mer prisinformation: Pris läxhjälp
Exempel på ämnen vi hjälper till med:
Matematik:
Matematik åk 1-6, Matematik åk 7-9, Matematik 1, Matematik 2, Matematik 3, Matematik 4-5
Fysik:
Fysik 1, Fysik 2
Kemi:
Kemi 1, Kemi 2
NO:
NO-ämnen Grundskolan,
Språk:
Engelska Grundskolan, Engelska Gymnasiet, Svenska Grundskolan, Svenska Gymnasiet, Spanska steg 1-2, Spanska steg 3-5, Franska steg 1-2, Franska steg 3-5, Tyska steg 1-2, Tyska steg 3-5
Priser & upplägg

Läxhjälp högstadiet | gymnasiet
För bättre studieresultat
- Alla ämnen
- 90-120 min / studietillfälle
- Löpande läxhjälp eller klippkort
- Skriftlig uppföljning efter varje tillfälle
- Träffas i hemmet eller online
Pris:
fr. 425 kr/timme

Läxhjälp junior (åk. 1-6)
Studieglädje och pluggteknik i fokus
- Alla ämnen
- 90 min / studietillfälle
- Träffa er Studybuddy veckovis
- Skriftlig uppföljning till förälder efter varje tillfälle
- Träffas i hemmet eller på bibliotek
Pris:
fr. 369 kr/timme
Fysik på högstadiet
Det centrala innehållet för årskurs 7-9 inom fysik består av fyra huvudområden:
- Fysiken i naturen och samhället: Elproduktion- och försörjning. Väderfenomen och deras orsaker samt läran om olika typer av strålning.
- Fysiken och vardagslivet: Fysikaliska fenomen i vardagen som rör exempelvis trafiksäkerhet. Även ljudets och ljusets egenskaper i vardagliga sammanhang. Du lär dig också om magnetism och sambanden mellan spänning, ström och resistens.
- Fysiken och världsbilden: Historiska och nutida upptäckter inom fysik. Fokus på universums uppbyggnad, teorier om den samt atomslagens uppkomst.
- Fysikens metoder och arbetssätt: Systematiska undersökningar och användning av mätinstrument för att mäta fart, tryck och effekt samt dokumentation av detta med tabeller och liknande.
Fysik på gymnasiet
Bygger på grunderna av fysik i högstadiet.
- Rörelse och krafter: Hastighet, rörelsemängd och acceleration. Arkimedes princip och Einsteins beskrivning av rörelse lärs även ut. Även modeller som beskriver materiens minsta beståndsdelar och hur de uppkommit.
- Energi och energiresurser: Läran om olika typer av energi som termisk-, elektrisk och kärnenergi.
- Strålning inom medicin och teknik: Radioaktivitet, joniserande- och elektromagnetisk strålning samt strålsäkerhet. Även om hur dessa tillämpas inom medicin och teknik.
- Klimat och väderprognoser: Ideala gaslagen, fysikaliska modeller och hur väderprognoser görs utifrån dem.
- Fysikens karaktär, arbetssätt och matematiska metoder: Allt om det fysikaliska experimentella arbetet och hur det hänger ihop med hypoteser, teorier och modeller som förenklingar av verkligheten.
Fysik 2
Bygger på grunderna i Fysik 1.
- Rörelse och krafter: Tvådimensionell rörelse, centralrörelse samt jämviktstillstånd.
- Vågor, elektromagnetism och signaler: Reflektion, brytning och interferens av olika vågrörelser. Sambandet mellan elektriska och magnetiska, de Broglies hypotes samt våg- och partikeldualism.
- Universums utveckling och struktur: Aktuella modeller och teorier för beskrivning av universums uppbyggnad samt metoder för att undersöka den.
- Fysikens karaktär, arbetssätt och matematiska metoder: Samma principer som bygger på fysik 1. Mer fokus på det experimentella arbetets betydelse, utvärdering av detta samt hur det verkar inom ramen av etik, religion och filosofi.