
Få högre betyg med läxhjälp på högstadiet
Studybuddy har sedan 2004 hjälpt elever i grundskolan att lyckas med sina studier. Bli en av tusentals nöjda kunder och få personlig läxhjälp och studiemotivation från en toppstudent!
Nöjdhetsgaranti
Oavsett om du vill ha kontinuerlig eller sporadisk läxhjälp så har du alltid vår Nöjdhetsgaranti.
Läxhjälp & studiecoachning
Störst i Sverige
på läxhjälp
- Högre betyg och ökad studiemotivation
- För alla åldrar och skolämnen

Varför läxhjälp på högstadiet?
- Stärkt motivation och självförtroende i svåra ämnen – exempelvis matematik, moderna språk eller naturvetenskap
- Struktur och planering för en bättre studieteknik
- Höj betygen – oavsett om du siktar på ett E eller A
- Handplockad studybuddy som stöttar, motiverar och engagerar sig i just din utveckling
Samtliga av våra studybuddies är toppstudenter från några av Sveriges bästa gymnasium samt universitet, och de är givetvis utbildade i Studybuddys mycket uppskattade läxhjälps-pedagogik. För er trygghet har de även genomgått en bakgrundskontroll.
Intresseanmälan
Priser & upplägg

Läxhjälp högstadiet | gymnasiet
För bättre studieresultat
- Alla ämnen
- 90-120 min / studietillfälle
- Löpande läxhjälp eller klippkort
- Skriftlig uppföljning efter varje tillfälle
- Träffas i hemmet eller online
Pris:
fr. 425 kr/timme

Läxhjälp junior (åk. 1-6)
Studieglädje och pluggteknik i fokus
- Alla ämnen
- 90 min / studietillfälle
- Träffa er Studybuddy veckovis
- Skriftlig uppföljning till förälder efter varje tillfälle
- Träffas i hemmet eller på bibliotek
Pris:
fr. 369 kr/timme
Så fungerar vår läxhjälp för högstadieelever
På högstadiet läser man många ämnen parallellt och det är helt normalt att uppleva att vissa är svårare än andra. Därför är det inte heller konstigt ifall man presterar bättre i ett ämne över ett annat. Ett område som många högstadieelever kämpar med är exempelvis matematik. På Studybuddy har vi engagerade privatlärare som är experter på att pedagogiskt lära ut matematik på högstadienivå. Dessutom lägger vi stor vikt vid att det ska vara roligt att plugga! Med en studybuddy får ditt barn inte bara en pluggkompis, utan en akademisk förebild som inspirerar. Vi erbjuder läxhjälp i alla ämnen på högstadienivå och kan även skräddarsy en plan för allmän läxhjälp som stärker ditt barns ämneskunskaperna i samtliga områden.
Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning och låt oss hitta en studybuddy som matchar just ert behov.
Vanliga frågor om läxhjälp högstadiet
General
Vad behöver man ta med mig vid ett läxhjälpstillfälle?
Vid ett läxhjälpstillfälle bör man ta med sig det som man vanligtvis använder i skolan som exempelvis penna, sudd, papper, skollitteratur, dator och miniräknare. För läxhjälp online behövs även en dator med internetuppkoppling, mikrofon och webbkamera.
Vilka ämnen kan man få läxhjälp i?
Gymnasieämnen:
- Allmän läxhjälp
- Biologi
- Datorkunskap
- Engelska
- Filosofi
- Finska
- Företagsekonomi
- Franska
- Fysik
- Geografi
- Historia
- Italienska
- Kemi
- Kinesiska
- Matematik
- Matte 1
- Matte 2
- Matte 3
- Matte 4
- Matte 5
- Naturkunskap
- Psykologi
- Religionskunskap
- Ryska
- Samhällskunskap
- Spanska
- Svenska
- Tyska
- Övrigt
Högstadieämnen:
- Allmän läxhjälp
- Engelska
- Franska
- Matematik
- NO
- SO
- Spanska
- Svenska
- Teknik
- Tyska
- Övrigt
Mellanstadieämnen:
- Allmän läxhjälp
- Mattehjälp
- Svenska
Lågstadieämnen:
- Allmän läxhjälp
Övrigt:
- Högskoleprovet
- IB
- Juridik
- Programmering
- Studieteknik
Höjer man betygen med läxhjälp?
Ja! Majoriteten av våra elever har lyckas höja sina betyg tack vare sin studybuddy. Vår övertygelse är att ALLA elever kan höja sig i MINST ett ämne om vi får hjälpa till varje vecka under ett läsår. Läs mer om vår läxhjälp.
Vilken ålder kan man ha för att få läxhjälp?
Studybuddy hjälper historiskt framförallt studenter i högstadiet och gymnasiet, men det blir allt vanligare med läxhjälp i yngre åldrar. Många börjar nu redan i låg- och mellanstadiet för att bygga en stabil akademisk grund.
Vad kostar läxhjälp?
Priset varierar beroende på upplägg, elevens ålder och var ni bor, men startar från 365 kr/h. Tjänsten kan dessutom delas mellan syskon eller klasskompisar helt utan extra kostnad. För mer prisinformation: Pris läxhjälp
Personlig matchning för att individanpassa undervisningen
För att ni ska få den bästa privatläraren utefter era behov genomgår alla våra blivande studybuddies en noggrann rekryteringsprocess. Vår erfarna rekryteringsavdelningen utgår bland annat från följande vid anställning: akademiska meriter, pedagogik samt personlighet. Därefter görs en personlig matchning mellan elevens behov och privatlärarens kompetenser för att undervisningen ska bli så givande som möjligt!
Förberedelse inför slutbetyg och nationella prov i årskurs 9
I årskurs 9 är det mycket som står på spel. Förutom att alla elever genomför nationella prov i ämnen som matematik och engelska så får de dessutom sina slutbetyg! Slutbetygen har en avgörande roll inför framtiden och används för att söka in till gymnasieskolor. Därför upplever många ungdomar mycket press och betygshets. På Studybuddy betonar vi alltid vikten av kontinuerlig läxhjälp, och gör allt vi kan för att bygga en stabil akademisk grund att stå på så att eleven inte ska känna sig ängslig. Här spelar det ingen roll om du vill säkra ett E eller höja ett C till ett A. Vår läxhjälp är flexibel och anpassningsbar utefter era behov.
Mer än bara höga betyg
Åren i högstadiet är intensiva och en period i livet där man utvecklas mycket. En del kämpar med självförtroende, sin identitet eller andra utmaningar och då finns det risk att skolan får minskad prioritet. Med en engagerad studybuddy får ditt barn verktygen som både ger goda studieresultat och ökat självförtroende i studierna.
Studieteknik – Högstadiet
Vad är egentligen bra studieteknik på högstadiet? Och hur lär man sig det på bästa sätt? Det finns såklart inte endast ett rätt svar, utan precis som med många metoder är det högst individuellt. Kanske har du lätt att förstå och minnas årtal, siffror och multiplikationstabellen, men mycket svårare att hänga med i franskans verbböjningar eller begreppen i bildläran? En elev med god studieteknik reflekterar mycket över var hen behöver lägga extra fokus. Om du seglar igenom kemi-lektionerna men kämpar med fysiken krävs det förmodligen fler pluggtimmar i fysiken.
3 smarta tips för studieteknik på högstadiet
1. Skriv att göra-listor
När man studerar flera ämnen parallellt kan det ibland kännas stressigt att hinna med och komma ihåg alla läxor och prov. Här rekommenderar vi att skriva att göra-listor. Du kan skriva listan på datorn eller i en fysisk kalender, det viktigaste är att du har den nära till hands i skolan och hemma. Markera ut datumen när läxorna ska vara klara, när du har prov eller när du har en inlämning. På så sätt får du en tydlig överblick av vad som är mest brådskande. När du har avklarat det första på listan kan du bocka av det och gå vidare. Nu kommer du alltid vara förberedd och slipper sitta kvällen innan deadline.
2. Anteckna med egna ord
I vissa läroböcker är det okej att stryka under viktiga ord och begrepp. Men om du inte får skriva direkt i boken behöver man i stället anteckna. Testa dig själv genom att anteckna det du har läst med “egna ord”. Då utmanar du hjärnan att reflektera och tänka. Dessutom kommer du att minnas mer om området när du har formulerat det själv. Hur skulle du förklara det du precis har läst för någon utomstående? Om du vill ta det ett steg vidare kan du läsa en sida och sedan stänga boken. Skriv sedan ner allt du kommer ihåg. Fick du med det viktigaste – eller behöver du läsa texten igen?
3. Rita tankekartor
Tankekartor, eller ”mindmaps”, är väldigt effektiva för visuell inlärning. Här kan du med fördel plocka fram färgpennorna! Skriv sedan upp nyckelord på ett vitt papper och rita ut pilar mellan orden så som de hör ihop. Du kan fylla på tankekartan allt eftersom med fler ord, teckningar eller figurer. Testa!