Jobba med läxhjälp som studybuddy!

Vi söker ständigt efter nya studybuddies som brinner för att undervisa!

Vill du ha ett meningsfullt, utvecklande
och roligt extrajobb?

Att vara studybuddy är det perfekta extrajobbet som student!

 • Flexibelt och enkelt att kombinera med studier
 • Möjliggör för dig att skapa ditt första professionella nätverk
 • Meriterande och utvecklande både personlighets- och kunskapsmässigt
Något gick fel med din ansökan! Vänligen kontrollera de angivna fälten.

Här skriver du ner kort information om din tidigare erfarenhet i arbetslivet och din utbildning. Allt som kan vara relevant för oss att veta och som är relevant i relation till den tjänst du söker är viktigt att du skriver med.

Här skriver du ner kort information om dig själv och dina intressen. Detta är viktigt för att vi ska få en bild av dig som person och därigenom veta vilken typ av elev du skulle passa med.

Är det något du tycker är viktigt för oss att veta i din ansökan som inte kommit med i det du skrivit tidigare? Skriv ner det här så har vi all information vi behöver för att få en så rättvis bild av dig som möjligt.

Som komplement till din information ovan kan du även bifoga relevanta filer. Detta kan t.ex. vara betyg och ditt CV. Att bifoga filer är inget måste, men det kommer att behandlas som ett komplement till din ansökan.

Hur går det till när man blir studybuddy?

 1. 1. Skicka in ansökan

  Fyll i ansökningsformuläret med
  komplett information

 2. 2. Personlig intervju

  Våra Client Managers ringer upp dig
  och bokar en tid för personlig intervju
  och tester

 3. 3. Intro & jobb

  Gå på intro för att lära dig regler och
  system, sen är du redo att ha
  dina första elever

Därför är rollen som studybuddy ett roligt och lärorikt extrajobb

Ett stöd i skolarbetet blir allt viktigare för svenska ungdomar. Det är skönt att kunna få hjälpen av någon som man kan känna en viss närhet till, vilket vi satsar stort på hos Studybuddy. Vi anställer enbart personer som själva är studenter och som dessutom ligger i topp i de ämnen som de vill undervisa i. Rollen som studybuddy är ett mycket givande och lärorikt extrajobb.

En stressig vardag med mycket olika aktiviteter att planera in för både elever och föräldrar, samt en skola med färre resurser för hjälp utanför lektionerna, så blir behovet av hjälp och stöd på sidan av skolan större. Det är här som vi på Studybuddy kommer in. Vi erbjuder läxhjälp i alla tänkbara ämnen och för alla åldrar. Vi erbjuder även ett roligt, utvecklande och meriterande extrajobb för studenter.

Att extrajobba som studybuddy är ett otroligt viktigt och givande arbete! Det är ett extrajobb där du gör skillnad i unga människors liv. Du blir även själv duktigare inom dina ämnen, förbättrar din pedagogiska förmåga och får en stark merit att skriva på ditt CV. Den största skillnaden skapar du givetvis för de elever som du hjälper. För dem kan din hjälp vara det som förändrar deras framtid för alltid!

En sak som vi såklart lägger stort fokus på är att hitta rätt studybuddies att anställa hos oss. Vi ser mycket på ämneskunskap och pedagogik, men även din personlighet är viktig för att du ska passa som lärare till yngre elever.

Esmeralda Andersson är student på Kungliga Tekniska högskolan och har extrajobbat som studybuddy i tre år. Hon är i topp i sina ämnen och hjälper mest till med matte. Men många gånger handlar det om att helt enkelt finnas där som ett stöd för eleverna.

– ”Jag hjälper två av dem med matte, men till stor del hjälper jag allmänt med hur de ska lägga upp plugget. Vi går igenom planering, vilka prov som kommer och jag ger dem tips på hur de kan strukturera studierna”.

Mycket handlar alltså om att hjälpa till med struktur och planering och Esmeralda kan se framsteg på alla plan hos de elever som hon har hjälpt genom sitt extrajobb som studybuddy.

– ”Det är väldigt givande att se att eleverna gör framsteg. Dels märker man att de får en större säkerhet och vågar ta för sig mer. Sen har jag också fått höra att det syns på betyget, så det är jättekul”.

Att jobba som studybuddy innebär att du får möjlighet att påverka elevens kunskap och motivation utanför skolan. Det är det som kan vara den avgörande skillnaden till om de kommer att tycka att studier är roligt eller bara ett nödvändigt ont. Eftersom du blir personligt matchad med alla dina elever så skapas också en närhet till de elever som du undervisar.

Esmeralda berättar slutligen vikten av att en studybuddy just inte är en vanlig lärare.

– ”Vi kan förklara saker på ett annat sätt än vad kanske läraren förklarar. Ibland kan läroboken förklara på ett invecklat och gammalmodigt sätt, då kan jag lägga fram det mer ungdomligt och förenklat.“

Träffa några blivande kollegor

Sonja

Språkintresserad studybuddy på Lunds universitet!

Prachi

Supportive studybuddy from KTH

Ellen

En stöttande och motiverande samhällsstudent på Hulebäcks gymnasium!