Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Var vi kommer ifrån

mattehjalp-malmo

Vår historia börjar på KTH

Studybuddy startades år 2004 som ett studentprojekt av fyra studenter på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. Inspirerade av arbetssättet på KTH, där äldre studenter hjälper yngre, insåg de att samma koncept kan överföras och appliceras även utanför KTHs gränser. Detta innebar studiestöd och läxhjälp som baseras på färska ämneskunskaper och en stor förståelse för elevens situation.

Företaget drevs under de första fem åren av universitetsstudenter och verksamheten växte snabbt geografiskt till Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund och Linköping. Den gemensamma drivkraften för alla inblandade var lusten för lärande och förmågan att inspirera.

År 2009 bytte vi namn från Matteakuten till Studybuddy och började fokusera på att i större skala specialisera oss på individuellt studiestöd. Målet är satt högt, att vara Sveriges bästa läxhjälpsföretag! Under 2014 inledde vi även en internationell expansion och London blev vår första destination utomlands. Sedan 2018 ingår Studybuddy i utbildningskoncernen A Plus Group (A+) tillsammans med branschkollegan My Academy.

Aplus Group är numera Sveriges största företag inom privat läxhjälp och täcker hela landet. My Academy anställer uteslutande universitetsstudenter och specialiserar sig på att hjälpa till i gymnasiet. Studybuddy anställer studiecoacher från både gymnasium och universitet och hjälper elever i både lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Gemensamt för de två syskonföretagen är fokuset på kvalité. Endast de bästa lärarna anställs och utbildas dessutom internt.

Aplus Group – mer än läxhjälp

Sedan 2020 har Aplus Group även startat två nya bolag som kompletterar oss som tjänstekoncern. Nämligen Hey Kiddo Barnpassning och Hello Clean Städhjälp.

Kund hos Studybuddy? Spana in våra yngre syskonföretag och ta del av en exklusiv koncernrabatt! Kontakta oss för mer information.

Grundarna till Studybuddy

Utöver läxhjälp har våra grundare startat bolag i ett par andra branscher utanför Aplus Group. Kristofer och Henrik startade 2008 rekryteringsföretaget Bravura, som numera är ett av Sveriges ledande företag i branschen. Duon har tillsammans med Peter även grundat Webbyrån Helloy, som numera ingår i Be better Online.

Kunder tycker till om Studybuddy