Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Toppstudenter väljer läraryrket – men stannar de?

Toppstudenter väljer läraryrket – men stannar de?
09/06/2022 Olivia Karsten

Idag läser jag i SvD att bilden av att ingen med höga betyg vill blir lärare är felaktig.  Jättekul med en positiv artikel om lärarutbildningen! Fast enligt artikeln är det fortfarande få som söker sig till naturvetenskapliga och matematiska lärarinriktningar, där behoven är som störst.

Majoriteten av våra Studybuddies läser naturvetenskap och matematik på högskola och universitet och är således inte lärarstudenter. Genom att jobba hos oss under studietiden får de dock insikt i det arbete som en lärare utför dagligen. Jag är övertygad om att detta bidrar till en ökad respekt för pedagogens roll och dess profession.  Det händer även att en och annan Studybuddy väljer att byta bana och gå från civilingenjör- till lärarprogram efter att jobbat hos oss vilket är fantastiskt kul!

De Studybuddies som läser till lärare är duktiga, ambitiösa och fantastiska på vad de gör hos sina elever.  Jag hoppas verkligen att de kommer ut i läraryrket och får samma positiva start som jag en gång fick. Kul att toppstudenter väljer läraryrket. Utmaningen är att få dem att stanna i yrket.

SvD