Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

RUT-avdrag ger fler möjlighet till läxhjälp i hemmet!

RUT-avdrag ger fler möjlighet till läxhjälp i hemmet!
09/06/2022 Olivia Karsten

(Obs! Gammal artikel – det går inte längre att göra rut-avdrag för läxhjälp 2022/08/31)

Sommarlovet går mot sitt slut och ett nytt läsår drar snart igång. Redan långt innan höstterminen börjar har vi tagit emot många samtal från föräldrar som är i stort behov av läxhjälp till sina barn. Studybuddy växer så det knakar, vilket tydligt visar att behovet av läxhjälp är stort.

Antalet köpare av hushållsnära tjänster ökade under 2012. Under första halvåret landade siffran på omkring 313.000 personer, vilket ska jämföras med 257.000 personer under samma period året innan. Den del av RUT-avdraget som avser tillsyn och läxhjälp i hemmet växer. Fler föräldrar får tack vare RUT möjlighet att köpa läxhjälp till sina barn

På Studybuddy ser vi att våra kunder i Stockholm finns utspridda i hela stockholmsområdet. Tack vare RUT kan många familjer som inte tidigare haft ekonomisk möjlighet att köpa hushållsnära tjänster ta del av vår läxhjälp. Enligt en Sifoundersökning är svenskarna positiva till RUT. 71% anser att avdraget ska bibehållas och endast 9% vill avskaffa det.

För våra anställda är det alltid roligt att få feedback på att deras undervisning ger resultat. Extra kul är det när barnets ordinarie lärare ser att vår läxhjälp ger resultat. Då har vi verkligen lyckats!

SvD SvD DN Di