Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Pluggtips- Platsen för studenter som vill förbättra sitt studentliv och maxa betygen 

Pluggtips- Platsen för studenter som vill förbättra sitt studentliv och maxa betygen 
01/11/2022 Olivia Karsten
laxhjalp-stockholm

Skiftet från gymnasiet till högskola eller universitet innebär stora förändringar för många, med nytt ansvar både inom och utanför studierna.

För den nyblivne studenten innebär detta en kalldusch med frågor: 

  • Hur ska jag få studentekonomin att gå ihop?
  • Hur bör jag prioritera och strukturera mina studier?
  • Hur hittar jag det bästa studentlivet?
  • Är kurslitteratur ens värt det?

Hållbara pluggtips som funkar

Pluggtips är en guldgruva av råd för den som går en högre utbildning eller planerar att göra det. Det är en hemsida av studenter- för studenter, med över 150 artiklar om allt från antagningspoäng och studier till studentlivet och att flytta hemifrån.  

Med detaljerade beskrivningar av flera beprövade studietekniker är Pluggtips en högst relevant hemsida för gymnasieelever såväl som studenter. Dessutom finns en lång lista med resurser och hjälpmedel för studier, produktivitet, och en hållbar, personlig ekonomi. Ett litet instick på temat hållbarhet: Två tips för att bidra till den gröna omställningen är att installera laddbox hemma (om du har elbil) och installera solceller på taket (du kan även koppla batteri till solceller för att lagra solenergi). Anlita elektriker från Qlel för bästa resultat. Men först – se till att klara dina studier, med lite extra hjälp av dessa pluggtips.