Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Missa inte chansen att läsa på universitet!

Missa inte chansen att läsa på universitet!
09/06/2022 Olivia Karsten
laxhjalp-lund

I dag är det den 16 april och flera tusen studenter ska göra sina val till universitet och högskolor. För ett stort antal studenter är situationen helt ny och frågorna är många: Vad ska jag läsa? Var ska jag läsa? Vad vill jag bli? Hur funkar det med CSN?

Vi är nog många som ser tillbaka på vår tid på universitetet inte bara som en tid för studier, utan en period när det sociala livet fick stort utrymme. Studietiden i Lund formade mig till den människa jag är idag och jag oerhört glad att för det steg jag tog när flyttlasset gick mot Lund.

Att studieintresset är stort går att läsa i dagens DN. I landet som helhet är 65 procent av kvinnorna och 49 procent av männen intresserade av studier direkt efter gymnasiet. För många studenter är den stora frågan om betygen ska räcka till för att komma in på drömprogrammet.

Än så länge är det tid kvar till att påverka betygen. Vår erfarenhet visar att läxhjälp med en Studybuddy kan vara den hjälp som behövs för att eleven ska nå högre än vad han eller hon trott sig kunna. Jag tror att den ryske pedagogen Lev Vygotskij hade rätt i att människan i samarbete med andra kan nå längre än vad hon kan göra på egen hand, precis som när våra Studybuddys träffar sina elever för läxhjälp.

DN SvD GP Saco