Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Matteakuten hjälper elever inför det nationella provet

Matteakuten hjälper elever inför det nationella provet
09/06/2022 anders
nationella-prov-matte

Igår klockan 08:00 öppnade vi dörrarna till Matteakuten i Stockholm. Matteakuten genomförs sedan 2004 och riktar sig till elever på såväl högstadiet som gymnasiet. Kurserna hålls både under höst- och vårterminerna och antalet deltagare har ökat kraftigt de senaste åren.

Matteakuten i helgen riktade sig till elever i årskurs 9. Dessa elever ska redan på onsdag skriva det nationella provet i matematik tillsammans 101.000 andra niondeklassare. Jag har under helgen pratat med många ungdomar som gått kursen och som upplever att matte är ett svårt ämne.

En undersökning från Skolverket visar att resultaten på det nationella provet försämrats de senaste åren. Andelen nior som inte klarar provet har ökat från 12,4 procent till 19,3 procent på bara fem år.

Matteakuten utmanar de dåliga matteresultaten genom att erbjuda ungdomar intensivutbildning inför provet på onsdag. Jag vet genom mångårig erfarenhet som gymnasielärare att kunskap inte kommer av sig själv utan måste erövras. Alla behöver arbeta aktivt för att utveckla sin kunskap. Vissa har lätt för matematik och behöver inte anstränga sig så hårt medan ämnet inte är lika lustfyllt eller enkelt för andra. Det är därför vi genomför våra kurser.

Svd