Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Läxhjälp även med socialdemokraterna

Läxhjälp även med socialdemokraterna
06/10/2011 lmg
rakna-ut-meritvarde

Min tanke med det här inlägget är inte att vara politisk. Däremot tillhör jag de som tror att RUT-avdraget fyller en viktig funktion i många familjers vardag.

Inställningen till avdraget har tidigare varit en skiljelinje mellan socialdemokraterna och alliansen. Inför förra årets val gick Mona Sahlin ut med att RUT skulle avskaffas. Under de senaste dagarna har dock Håkan Juholt och hans parti svängt i frågan. Juholt uttrycker nu själv att RUT kan vara ”ett svar på livspusslet för många människor”.

Jag kan bara gratulera alla barnfamiljer som även efter ett eventuellt regeringsskifte 2014 kan fortsätta göra RUT-avdrag på de tjänster som Studybuddy erbjuder. Som gymnasielärare med flerårig erfarenhet från både privata och kommunala skolor har jag alltför ofta upplevt frustrerade föräldrar som inte haft kunskaper och möjlighet att hjälpa sina barn med skolarbetet. Vem som helst förstår att det är svårt att hjälpa sitt barn med spanskan om föräldern själv inte läst språk.

RUT-avdraget ger fler föräldrar möjlighet att få studiestöd till sina barn. Tack vare RUT kan många familjer som inte tidigare haft ekonomisk möjlighet att köpa hushållsnära tjänster ta del av våra tjänster som studiestöd och läxläsning.

Vem skulle vara förloraren i detta? Jag hade inte kunnat säga det bättre själv; ”ett svar på livspusslet för många människor”

Källor:
svtdidnsvdab