Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

I helgen ska jag räkna matte med Matteakuten. Vad ska du göra?

I helgen ska jag räkna matte med Matteakuten. Vad ska du göra?
09/06/2022 anders
rakna-ut-meritvarde

”Vad ska du göra i helgen?” är en fråga som brukar ställas när helgen närmar sig. Jag vet i alla fall vad flera hundra ungdomar ska göra under helgerna vecka 48 och 49; de ska räkna matte. Sedan 2004 har Matteakuten arrangerat intensivkurser inför de nationella proven i matte. Under två helger räknar elever i Malmö, Göteborg och Stockholm matte tillsammans med våra Studybuddys.

Tänk om Mattakuten hade funnits när jag gick på gymnasiet på 90-talet. Vi var många i min gymnasieklass som svettades inför de nationella proven. Få hade möjlighet att få hjälp hemma. Flera av mina klasskompisar fick IG i matte C. Antagligen hade det inte skett om de fått hjälp på annat håll. Idag är jag stolt över vad Matteakuten gör. Genom våra intensivkurser i kombination med privatundervisningen som Studybuddy erbjuder kan vi hjälpa både elever och skolan.

Att skolungdomars matematikkunskaper blir allt sämre har rapporterats i flera medier. Våra elever trotsar statistiken och gör något åt problemet. Vi vet av erfarenhet att alla kan lära sig matematik och att alla kan klara de nationella proven – med rätt hjälp.

På Matteakuten kombinerar vi drivna högskolestudenter som brinner för att undervisa med gymnasieungdomar som vill ha stöd för att nå sina mål med det nationella provet. Det är oerhört inspirerande att se så många elever arbeta tillsammans med våra Studybuddys för att förstår formler, ekvationer, algebra och logaritmer. Som VD för Mattakuten Studybuddy är det på helger som dessa som jag inser hur fantastiskt mitt jobb är!

DN1 DN2