Studybuddy Junior – läxhjälp för de yngsta eleverna

För yngre elever blir våra studybuddies mer än läxhjälpare, de blir förebilder och en källa till inspiration och studieglädje. För att kunna leverera allt det så krävs det en mycket noggrann matchningsprocess där elevens utmaningar och personlighet är i fokus.

Kundnöjdhet
0

En bra akademisk start

Att hjälpa sitt barn med skolarbetet och läxorna kan vara en svår uppgift, men det är oftast inte det akademiska innehållet som är mest utmanande för föräldrarna. Istället är det barnets koncentration, studieteknik eller brist på motivation som sätter föräldrarnas uthållighet på prov och att plugga tillsammans med sitt barn leder ofta till konflikt.

För yngre elever blir våra studybuddies mer än läxhjälpare, de blir förebilder och en källa till inspiration och studieglädje. För att kunna leverera allt det så krävs det en mycket noggrann matchningsprocess där elevens utmaningar och personlighet är i fokus.

Samtliga av våra studybuddies är toppstudenter från några av Sveriges bästa gymnasieskolor och de är utbildade i Studybuddys mycket uppskattade läxhjälps-pedagogik. För er trygghet har de även genomgått en bakgrundskontroll.

  • 90 minuters lektioner en till två gånger i veckan
  • Utvecklingsrapport till dig som förälder efter varje studietillfälle
  • Ses i hemmet, online eller på något bibliotek

Adhd/ADD eller Dyslexi

" Jag kan verkligen hjälpa de här ungdomarna tack vare att jag själv har ADHD. Det är så otroligt viktigt att lära sig hantera diagnosen och på sikt till och med omfamna den som en tillgång"

Zanobia Hazar, Studybuddy från Vallentuna.

Många av våra studybuddies har tidigare jobbat med barn som har ADHD/ADD eller dyslexi. En del av dem har även personlig erfarenhet. I grunden är läxhjälpen detsamma men den skiljer sig i förberedelser och uppläggsplanering för studybuddien. Kontakta gärna vår kundtjänst om du vill ha rådgivning.


Priser och upplägg

För våra yngre elever erbjuder vi prisvärd läxhjälp veckovis. I denna ålder är kontinuitet, långsiktighet och ömsesidigt förtroende mellan elev och studybuddy avgörande för ett bra resultat, därför rekommenderar vi helst års- eller halvårsplaner. De flesta av våra elever träffar sina studybuddies en gång i veckan, men det finns även möjlighet att träffas oftare. Läs mer på vår prissida.

Prisexempel:

Ett studietillfälle i veckan (årsplan):
385 kr/h och 2095 kr/månaden.


Praktiska läxhjälpstips till föräldrar

1. Skapa en pluggstation

En dedikerad pluggstation kan göra läxorna mer motiverande och bidrar till högre koncentration. Välj ett utrymme i din bostad med få distraktionsmoment, som skärmar, spel eller syskon. Skapa ett organiserat skrivbord med alla nödvändigheter nära till hands. Glöm inte att låta barnet sätta sin personliga prägel på pluggstationen.

2. Sätt delmål och belöna

Sätt tillsammans upp små delmål för skolarbetet och skapa ett kul belöningssystem. Trots att många barn har en hög pliktmedveten så tenderar de, precis som vuxna, att svara bra på belöningar. Det kan handla om allt från klistermärken till att de får bestämma vad det blir för middag i helgen. Glöm inte att delmålen ska vara väldigt nåbara för barnet.

3. Kreativ planering av läxorna

Både barn och föräldrar kan ha en stressad vardag, men av väldigt olika anledningar. Det leder till att man enkelt kan glömma bort vad som ska levereras och när. Minska stressen att glömma bort viktigt skolarbete med ett kul veckoschema som ni kontinuerligt kan "checka av". Glöm inte att glädjen, hitta inspiration på roliga veckoscheman på t ex Pinterest .

4. Gör skolarbetet till en lek!

Om barn tycker studietillfällena hemma är roliga så kommer de ihåg mer. Så använd fantasin och förvandla deras lärande till en lek. Ni kanske kan använda russin som rekvisita i matematiken eller magnetiska bokstäver när vi tränar stavning. Eller varför inte runda av engelskaplugget med lite odubbad barnfilm?

Glöm inte att vara tydlig, trots att ni gör skolarbetet till en lek så är det viktigt med disciplin.

5. Låt barnet vara lärare

Att förklara ett problem eller en lösning för andra är en utmärkt pedagogik för att själv öka förståelsen. Så låt ditt barn leka lärare och förklara något från skolböckerna för dig eller något syskon. Utöver att lära sig i själva ämnet så får ditt barn även öva på att presentera inför andra. Glöm inte att ställa frågor och att resonera tillsammans under "lektionen".

Bli uppringd inom en timme

*Gäller under våra kontorstider

Något gick fel! Vänligen kontrollera de angivna fälten.