Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Höjde betyget i matte från C till A

Höjde betyget i matte från C till A
09/06/2022 anders

Ibland kan det vara svårt att hitta motivation att satsa på studierna. Då kan så lite som en peppande och stöttande person vara helt avgörande för att betygen inte ska rasa. Så var fallet för Nova, men efter hjälp av en studybuddy ändrades allt.

Hösten kan för många innebära en ny start. Men när skolan väl har kört igång, kan motivationen gå förlorad igen.

Många elever uppger att de har svårt att själva strukturera studierna och prioritera vad som är viktigast att fokusera på, och det är här Studybuddy kommer in som en viktig stöttepelare genom att erbjuda läxhjälp i matte.

Hos Studybuddy jobbar personer som själva studerar på högskola och universitet – detta för att få en närhet till eleverna de hjälper.

Ibland hjälper de till i specifika ämnen, men ibland finns de där främst för att stödja och strukturera studierna. En viktig del av en studybuddys arbete är att motivera eleven för att på så sätt hjälpa eleven att hitta glädjen i att studera.

En elev som tog Studybuddy till hjälp var Nova. Hon hade redan hyfsade betyg i matte, men för att nå de högsta nivåerna behövdes ett extra stöd. Då tog hennes mamma kontakt med Studybuddy och inom kort matchades Nova ihop med en studybuddy.

De fina resultaten lät sig inte väntas på. – Vår studybuddy var jätteduktig och hjälpte min dotter att höja sina betyg i matte från ett C till ett A, berättar Novas mamma.

Studybuddys styrka ligger i att hitta rätt personkemi mellan studybuddy och elev, något de lyckades bra med i Novas fall. – Det märktes att vår studybuddy tyckte det var kul att hjälpa till och det var en perfekt match för vår dotter . ´