Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Fortsatt läxhjälp med rut-avdrag

Fortsatt läxhjälp med rut-avdrag
09/06/2022 Olivia Karsten

(Obs! Gammal artikel – det går inte längre att göra rut-avdrag för läxhjälp 2022/08/31)

Riksdagens nedröstning av regeringens budget medför att möjligheten att få skattereduktion för läxhjälp (”läxrut”) kvarstår. Jag gläds inte åt regeringskrisen eller nyvalet, men nedröstningen av budgeten gör det möjligt för fler familjer att använda sig av våra tjänster. För dig som befintlig eller blivande kund hos Studybuddy innebär detta att våra tjänster fortsätter att fungera precis som tidigare.

Jag vet att det inte finns ett recept för att höja kunskapsresultaten i svensk skola. Däremot vet jag att läxhjälp i kombination med ökade resurser i skolan är ett sätt att bidra till förbättrade resultat. Det handlar såklart inte bara om att provresultaten ska bli bättre utan också om att skapa lust hos barn och ungdomar till ett livslångt lärande, något som vår Studybuddies är proffs på.

På Studybuddy talar vi dagligen med föräldrar som vittnar om hur två timmar läxhjälp en gång i veckan med en Studybuddy ökar motivationen och studieresultaten för deras barn – samtidigt som läxorna blir roliga! Dessa vittnesmål är en stark drivkraft för mig i mitt jobb – Studybuddy gör skillnad. Därför välkomnar jag att rut-avdraget för läxhjälp finns kvar!

Anmälan för läxhjälp