Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Det gör skillnad för eleverna

Det gör skillnad för eleverna
09/06/2022 anders

För att få struktur i läxläsningen kan det vara bra att ha någon som stöder en. Det här märkte Rebecca att hennes son Vilhelm behövde och då kontaktade de Studybuddy. Det visade sig vara ett lyckat beslut och Vilhelm har gjort framsteg i studierna. – Vi är väldigt nöjda, säger mamma Rebecca.

Rebeccas son Vilhelm gick andra året i gymnasiet på tekniska programmet när mamma Rebecca insåg att sonen kunde behöva lite extra hjälp med studierna.

I programmet ingår nämligen många tunga ämnen så som matematik och fysik, och där ville de gärna ha ett stöd för Vilhelm.

Då kontaktade de Studybuddy.

– Från första gången som vi tog kontakt med Studybuddy var de väldigt hjälpsamma och de tog genast fram en studybuddy som var perfekt för Vilhelm. Vi är väldigt nöjda både med kontakten med Studybuddy och så är studybuddyn fantastiskt duktig, säger Rebecca Rosenvinge.

Vilhelm får främst stöd i matematik och fysik. Fokus i läxhjälpen har lagts på att strukturera upp hur han ska jobba inför prov och se till att han förstår sammanhangen. Vilhelm träffar sin några år äldre studybuddy en gång i veckan, två timmar år gången, hemma hos familjen.

– Vi är väldigt nöjda med matchningen. Studybuddy jobbade snabbt och seriöst och vi fick en perfekt matchning med en äldre kille. Man märker att de kommer bra överens och har det väldigt trevligt ihop, berättar Vilhelms mamma Rebecca Rosenvinge.

Sedan de började använda sig av Studybuddys tjänster kan de se framsteg i Vilhelms skolgång.

– Vi ser dels framsteg i resultaten på proven, men också i kommentarer från lärarna. Men de största framstegen ser vi i honom själv: Nu tycker han att det är roligt med de här ämnena och han har en helt annan självkänsla när det gäller fysik och matematik, säger Rebecca Rosenvinge.

Varför skulle du rekommendera tjänsten till andra?

– För att man blir så professionellt bemött och för att de har så duktiga studybuddies som verkligen gör skillnad för eleverna.