Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Astronaut eller nobelpristagare?

Astronaut eller nobelpristagare?
07/06/2022 lmg

I nobeltider som dessa är det intressant att reflektera över hur viktigt det är med bra förebilder för unga tjejers och killars framtid.

När jag var 15 år gammal och gick på högstadiet hade jag en lärare som hette Erik Nilsson. Han undervisade i historia och geografi. Alla elever hade stor respekt för Eriks ämneskunskaper och vi upplevde att han kunde allt. Erik lyckades alltid göra lektionerna intressanta och levande. Jag såg fram mot hans lektioner och att ha honom som lärare inspirerade mig till att några år senare utbilda mig till gymnasielärare i historia.

Våra Studybuddys fyller samma funktion som Erik. Våra Studybuddys är förebilder för sina elever. De inspirerar, motiverar och ger eleven tro på sig själv och sina förmågor. Att vara Studybuddy innebär något mer än att hjälpa till med läxläsning några timmar på kvällen. En Studybuddy kan ha stor påverkan på vad eleven väljer att göra i framtiden.

Jag har en stark tro på individens möjlighet att forma sin framtid och bli det man vill. På vägen dit behöver vi stöd och goda förebilder för att lyckas. Förebilderna kan vara mamma eller pappa, läraren i skolan eller en av våra Studybuddys; det tycker jag är häftigt