Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Allt fler familjer använder möjligheterna till RUT-avdrag

Allt fler familjer använder möjligheterna till RUT-avdrag
09/06/2022 Olivia Karsten

(Obs! Gammal artikel – det går inte längre att göra rut-avdrag för läxhjälp 2022/08/31)

Nu är jullovet slut och en ny termin har börjat. Under de första veckorna av vårterminen har vi på Studybuddy sett en stor ökning i antalet samtal från föräldrar som är i behov av extra läxhjälp till sina barn. Studybuddy växer så det knakar – ett bevis på att behovet av läxhjälp är stort.

Antalet köpare av hushållsnära tjänster ökade under 2011 med 27 procent. Ca 416 000 hushåll i Sverige gör avdrag för hushållsnära tjänster. En växande andel av dessa familjer gör avdrag för läxhjälp. RUT-avdraget ger fler föräldrar möjlighet att få läxhjälp till sina barn.

Studybuddys kunder finns utspridda över hela Storstockholm, Göteborg och Malmö. Tack vare RUT kan många familjer som inte tidigare haft ekonomisk möjlighet att använda sig av hushållsnära tjänster ta del av vår läxhjälp.

För våra Studybuddys är det förstås roligt att få feedback på att deras läxhjälp ger resultat. Extra kul är det när barnets ordinarie lärare ser att våra Studybuddys lektioner ger resultat; då har vi verkligen lyckats!