I helgen ska jag räkna matte med Matteakuten. Vad ska du göra?

2012-04-23

I helgen ska jag räkna matte med Matteakuten. Vad ska du göra?

”Vad ska du göra i helgen?” är en fråga som brukar ställas när helgen närmar sig. Jag vet i alla fall vad många högstadieungdomar i Stockholm ska göra under helgen vecka 17, de ska räkna matte. Sedan 2004 har Matteakuten arrangerat intensivkurser inför de nationella proven i matte.

Tänk om Mattakuten hade funnits när jag gick i skolan på 90-talet. Vi var många i min klass som svettades inför de nationella proven. Få hade möjlighet att få hjälp hemma. Flera av mina klasskompisar fick IG i matte. Antagligen hade det inte skett om de fått hjälp på annat håll. Idag är jag stolt över vad Matteakuten gör. Genom våra intensivkurser i kombination med privatundervisningen som Studybuddy erbjuder kan vi hjälpa både elever och skolan.

Att högstadieungdomars matematikkunskaper blir allt sämre har under hösten 2011 rapporterats i flera medier. Våra elever trotsar statistiken och gör något åt problemet. Vi vet av erfarenhet att alla kan lära sig matematik och att alla kan klara de nationella proven – med rätt hjälp.

På Matteakuten kombinerar vi drivna högskolestudenter som brinner för att undervisa med gymnasieungdomar som vill ha stöd för att nå sina mål med det nationella provet. Det är oerhört inspirerande att se så många elever arbeta tillsammans med våra Studybuddys för att förstår statistik, ekvationer och algebra. Matteakuten gör för många ungdomar det omöjliga möjligt.

SvD DN Skolverket