Störst i Sverige på studiecoachning & läxhjälp Hitta Studybuddy

Bättre studieteknik ger bättre slutresultat

Bättre studieteknik ger bättre slutresultat
09/06/2022 anders

Vårterminen är i full gång och för ungdomar i Stockholm börjar nu en intensiv period fylld av nationella prov och stress inför slutbetygen. När nioendeklassaren Klara kom hem med en “F-varning” var besvikelsen stor, men hon lyckades vända den negativa trenden, med lite hjälp från sin personliga Studybuddy.

15-åriga Klara går i årskurs 9 på en populär skola i Stockholms innerstad. Hon har alltid tyckt om att studera, men när hon började i högstadiet så hände något. Studieglädjen försvann och hon började istället känna sig både omotiverad och stressad. När hon en dag kom hem med en “F-varning” i matematik så kontaktade hennes föräldrar läxhjälpsföretaget Studybuddy och bad om hjälp.

En termin senare så var den onda cirkeln bruten. Klara fick ett B i mattebetyg och har nu satt upp som mål att gå ut nian med A i majoriteten av skolämnena. Något som förstås var väldigt glädjande för Klaras mamma Helena.

– Vår studybuddy har varit fantastiskt! Hon har från dag ett inspirerat Klara till att strukturera upp såväl sina studier som fritidssysslor. Hon har också kunnat förklara saker i matten som varken jag eller min har kunnat göra, säger Helena som är mamma till Klara.

Jessika Bengtson är student på Handelshögskolan och jobbar som studybuddy. Hon har hjälpt många elever med matte och fysik, bland annat Klara.

– Som tonåring är det väldigt enkelt att hamna i en svacka, det kan räcka med att man bråkat med sin pojkvän eller en förälder för att underprestera på ett prov. När betygen sedan försämras så sänks självförtroendet vilket förstås påverkar motivationen negativt, säger studybuddien Jessika.

Studybuddy, som är störst i Stockholm på läxhjälp och studiecoachning, har sedan starten år 2004 hjälpt tiotusentals elever som Klara.

– Ungefär hälften av våra elever har problem med specifika ämnen och behöver extra akademiskt stöd för att nå sina studiemål. Den andra delen består av ungdomar som Klara, som mer behöver en utomstående mentor som kan hjälpa till med struktur och motivation, förklarar Felicia Cederlund som är verksamhetschef för Studybuddy.

Om Klara kommer nå sin högt uppsatta mål får tiden utvisa, men hon har oddsen på sin sida.

Majoriteten av alla elever som tar hjälp av Studybuddy höjer sina betyg redan första terminen och över 90 % av elevernas föräldrar är nöjda eller mycket nöjda med tjänsten.


Tips från coachen:

1. Gör ditt eget schema

Planera hur mycket tid du behöver lägga inför exemplevis ett prov. Var specifik, skriv in exakta kapitel.

2. Förhör dig själv från början

Du kan vara lugn, man har mycket fel i början… Men att svara fel och ta reda på svaret är en effektiv minnesteknik.

3 Skapa delmål

Ett visst betyg om några månader kan vara svårt att greppa. Dela upp utamningen i delmål och kom ihåg att fira framgång!

 

Tips! För fler resurser och tips till studierna besök Campusbokhandeln